Te minte?

In doi

Te minte?

Pana cand detectoarele de minciuni vor fi disponibile ca aplicatii pe telefonul mobil, mai avem probabil de asteptat. Intre timp, iti punem la dispozitie un instructaj despre cum poti detecta o minciuna cu metodele “old school”. Politia si expertii in securitate folosesc aceste metode, asa ca te poti baza pe un up-grade profesionist al intuitiei feminine:)

 

 

Limbajul corpului delict

Minciuna poate fi rostita cu vorbe iscusite, dar prezenta ei in limbajulul trupului e mai rar mascata. Iata cateva semne prin care o poti identifica:

- miscarile vorbitorului vor fi restranse, tinuta rigida; tendinta generala este de a ocupa cat mai putin spatiu; mainile pe langa corp, putine miscari din brate
- o persoana care te minte va evita sa te priveasca in ochi
- daca denota nervozitate, mincinosul isi va atinge cu maine fata, gatul sau buzele. Atingerea sau scarpinarea nasului sau degetele pe nisa din spatele urechii sunt de asemenea semne de incurcatura.

Contra-dictii

Minciuna este deseori punctata de o expresie nelalocul ei sau de un decalaj anormal in exprimare sau in corelarea cuvintelor si gesturilor:

- cuvintele si expresiile care le insotesc sunt deseori decalate in cazul unei minciuni. De exemplu, mica minciuna cauzata de politetea formala e usor de detectat cand cineva spune "E minunat!" la primirea unui cadou si zambeste abia dupa aceea pentru a-si insoti cuvintele de expresia lor. In cazul unei reactii spontane, cele doua evenimente sunt corelate.
- atunci cand cineva simuleaza emotiile, de cele mai multe ori expresiile se limiteaza la miscari ale gurii (ganditi-va la Andreea Marin prezentand "Surprizele") in loc sa cuprinda intregul chip. Cand cineva zambeste natural, zambeste cu toata fata (miscari ale obrajilor, ridicarea sprancenelor si a fruntii etc.)

Reactiune si interactiune

Daca intalnirea cu mincinosul e o confruntare in doi, felul in care reactioneaza la observatiile tale si raportarea la discutie il pot da de gol:

- o persoana vinovata va fi defensiva; o persoana inocenta va intra mai degraba in ofensiva.
- simtindu-se inconfortabil sub acuzele tale, e foarte probabil ca mincinosul sa intoarca capul intr-o parte sau chiar intrgul corp.
- in mod inconstient, cel care minte are tendinta de a plasa obiecte intre el si persoana acuzata (o ceasca de cafea, o carte etc.)

Texte, pretexte si contexte

Conversatia propriu-zisa iti va da la randul ei o multime de indicii despre sinceritatea celui din fata ta:

- o persoana care minte va avea tendinta de a-ti folosi propriile cuvinte ca raspuns. De exemplu, daca il vei intreba: "Tu ai mancat ultima prajitura?" iti va raspunde "Nu, nu am mancat ultima prajitura".
- de multe ori cel vinovat are tendinta de a vorbi in exces, dand detalii inutile pentru a te convinge. Motivul este stanjeneala cu care vor infrunta pauzele si tacerea din conversatie.
- o metoda de testare a minciunii este sa schimbi rapid subiectul "fierbinte" cu ceva nesemnificativ. Daca se simte cu musca pe caciula va intra rapid in noul joc, bucuros ca a scapat de problema. Daca nu, va fi nedumerit de faptul ca ai abandonat o chestiune atat de importanta si ca aceasta a ramas nelamurita.

Cam atat din lumea detectivilor particulari. Mult succes si cat mai putine cazuri!:)



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou