Suferi de gelozie?

In doi

Suferi de gelozie?

Potrivit unui articol publicat de către doctorul Scott Halzman, într-o relaţie oamenii se bazează pe faptul că legătura dintre ei este suficient de puternică pentru a rezista tentaţiilor din exterior.

Atunci când o femeie vede o ameninţare în orice om cu care intră în contact partenerul, înseamnă că gelozia a pus stăpânire pe ea fără dar şi poate.

Shakespeare a numit fenomenul "monstrul cu ochi verzi", iar o dată ce acesta şi-a înfipt dinţii într-o relaţie, sunt şanse mari ca aceasta să se termine.

Dar care este cauza geloziei?

Dacă aveţi sentimente puternice de gelozie, mai mult ca sigur încrederea în partener nu este prea mare. Lipsa încrederii poate avea la origine patru motive:

1. Sunteţi nesigure. În acest caz, ori vi s-a spus acest lucru, ori ceva în mintea voastră crede că nu vă ridicaţi la nivelul aşteptărilor partenerului. Pentru că nu vă iubiţi prea mult, nu puteţi crede că alţii v-ar putea iubi. De aceea trăiţi cu teama că partenerul v-ar părăsi.

2. Aveţi tendinţa de a vă înşela partenerul. Fiind conştiente de faptul că sunteţi capabile de aşa ceva, proiectaţi comportamentul vostru asupra partenerului.

3. Nu v-aţi dat seama până în prezent cum să creaţi o legătură în cadrul relaţiei de cuplu. A realiza acest lucru înseamnă a construi un fel de casă, în jurul dragostei, cu ferestre care permit celorlalţi oameni să facă parte din viaţa voastră, dar nu cu uşi care ar facilita intrarea amanţilor în relaţia voastră.

4. Partenerul vă înşeală şi nu mă refer doar la sex, ci şi la stabilirea unei legături afective în afara relaţiei.

A cunoaşte lucrurile ce duc la gelozie este un prim pas (extrem de important) în rezolvarea problemei. Partenerii ar trebui să-şi îndrepte atenţia către consolidarea încrederii şi nu spre "ispitele" care există la fiecare pas.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou