Sa decidem impreuna!

In doi

Sa decidem impreuna!

Partenerii unui cuplu nu ar trebui sa ia decizii pripite sub influenta altora, ci sa analizeze problemele, sa le discute si sa gaseasca solutii multumitoare pentru toti cei implicati. Intr-o relatie de cuplu, deciziile importante sunt luate impreuna.

Ce decizii iau barbatii si ce decizii iau femeile?

In urma cercetarilor sale, Gottman a ajuns la concluzia ca barbatii, mai mult decat femeile, refuza sa imparta puterea si deciziile in cuplu. Pe de alta parte, femeile sunt mai flexibile si mai dispuse decat barbatii sa se lase influentate de opiniile partenerului.

Femeile iau trei sferturi din deciziile importante legate de camin si de achizitiile comune- este concluzia unui sondaj realizat in Marea Britanie. Deciziile merg de la cratita – adica de la meniul zilnic al familiei – pana la destinatia ideala de vacanta, cu trecere prin “cati copii vom avea”, „cum sa cheltuim banii” si “unde sa locuim”. Iar sase din zece barbati (dintre cei chestionati) au spus ca partenera are control total asupra vietii comune si ca ea decide inclusiv cand fac sex.

luarea deciziilor intr-o relatie

Volanul si televizorul au ramas, insa, un apanaj al barbatilor, in sensul ca ei decid ce masina ar raspunde cel mai bine necesitatilor comune si la ce program TV se va uita intreaga familie.

La sondaj au luat parte 3.000 de cupluri. „Suntem surprinsi de sinceritatea cu care barbatii au recunoscut ca nu de ei depind majoritatea deciziilor din casa. Mai mult, barbatii intervievati au spus ca nu au nicio problema nici cand e vorba sa le ceara partenerelor permisiunea de a face un anumit “, a declarat  purtatorul de cuvant al companiei care a comandat cercetarea.

Este de remarcat faptul ca luarea impreuna a unor decizii contribuie la consolidarea relatiei de cuplu.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou