Sa decidem impreuna!

In doi

Sa decidem impreuna!

Partenerii unui cuplu nu ar trebui sa ia decizii pripite sub influenta altora, ci sa analizeze problemele, sa le discute si sa gaseasca solutii multumitoare pentru toti cei implicati. Intr-o relatie de cuplu, deciziile importante sunt luate impreuna.

Decizii in relatia de cuplu

Oamenii difera intre ei si in functie de modul in care pot fi influentati de cei din jur, chiar si atunci cand vine vorba de viata de cuplu: unii sunt foarte usor influentabili, actioneaza pe baza unor informatii pe care nu le verifica si, de multe ori, iau decizii gresite. Altii, dimpotriva, nu recepteaza niciun mesaj din exterior si nu cred numai ceea ce vad sau simt ei.

Vi s-a intamplat, probabil, si voua sa intalniti “binevoitori” in persoana unor prieteni sau rude care intentionat sau nu v-au furnizat informatii care v-au bulversat si v-au influentat relatia de cuplu.

Psihologii spun ca, intr-o relatie de cuplu functionala, partenerii nu privesc unul la altul, ci impreuna in aceeasi directie, adica se inteleg unul pe celalalt, stiu ce au de facut pentru a pastra relatia si a fi fericiti, au incredere in capacitatile lor privind cunoasterea partenerului si nu se lasa usor influentati de cei din jur. Astfel, reusesc sa mentina echilibrul in viata personala si in cea a cuplului.

viata de cuplu

Pentru ca o relatie sa fie fericita si de lunga durata, puterea trebuie impartita in cuplu, este de parere John Gottman. Pentru ca ambii parteneri sa simta ca joaca un rol important in cuplu, deciziile trebuie luate in doi, iar nu individual. Cand unul dintre parteneri (sau chiar amandoi) este incapatanat si are un ego imens, nepermitand celuilalt sa ii influenteze deciziile sau opiniile, conflictele devin iminente.

Mai mult ca sigur ca fiecare partener trebuie sa isi pastreze identitatea si individualitatea, insa acest lucru nu inseamna ca el nu poate fi receptiv si deschis la opiniile celuilalt, refuzand din start sa se lase influentat de ele.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou