Relaţii vibrante

In doi

Relaţii vibrante

Mă simt obosită. Obosită de relaţia noastră în care trebuie să-l las pe el să aibă ideile cele mai bune, dar în realitate eu sunt cea care găseşte soluţii pentru toate problemele care apar: casnice, personale, ale mele şi ale lui. M-am gândit să nu dau bir cu fugiţii, aşa cum îmi vine s-o fac din ce în ce mai des de la un timp.

Am încercat să vorbim, dar mai mult rău am făcut. S-a închis în el şi de-atunci are o figură de rănit în amorul lui propriu. Aşa că m-am dus la psiholog. La Mara. Mi-a vorbit despre problemele, suişurile şi coborâşurile care apar într-un cuplu, despre cât de important este să avem o relaţie vibrantă. Vibrantă?! Cum vine asta?

Mi-a explicat ea. O relaţie vibrantă este una în care cei doi au găsit o modalitate să comunice în aşa fel încât fiecare să se simtă acceptat, valorizat şi iubit de partener.

Am întrebat-o cum să fac să am o astfel de relaţie şi mi-a dat câteva sfaturi pe care am de gând să le urmez. Pentru că vreau o căsnicie vibrantă!

1. Amândoi trebuie să fim egali. Şi eu şi el suntem valoroşi în relaţia noastră. Aşa evităm luptele de genul cine are putere asupra cui.

2. Fiecare dintre noi trebuie să-şi asume propria persoana. Fiecare ştie ce e mai bine pentru el şi nu ar trebui să ne lăsăm viaţa în mâinile nimănui, nici măcar ale persoanei iubite. Cu cât o persoană are mai bine grijă de ea, cu atăt oferă mai mult în relaţia pe care o are.

3. Fără critici, învinuiri, judecăţi de valoare. În caz contrar, nu o sa fim preocupaţi decât de cine are dreptate şi cine greşeşte. Fiecare trebuie să spună ce simte şi gândeşte EL.

4. În orice conjunctură trebuie să alegem ce e mai bine pentru amândoi. Nu e rău să ajungi la un compromise. Fiecăruia trebuie să-i fie bine. Nu trebuie să existe învingător şi perdant, doar învingători. În caz contrar, toată lumea are, de fapt, de pierdut.

5. E nevoie de râs, de amuzament ca să sudezi o relaţie. Orice poate fi prilej de distracţie. Există întotdeauna câteva lucruri comune care ne plac. Aşa că de ce să nu le facem şi să nu ne bucurăm de ele împreună ?!

6. Pentru că suntem din ce în ce mai ocupaţi, e crucial să ne rezervăm câteva momente zilnic doar pentru noi doi : 20 minute în care să spunem ce gândim, ce simţim, ce am vrea să facem altfel.

7. Iubirea necondiţionată este adevărata cheie a unei relaţii durabile şi vibrante. Fiecare dintre noi are obiceiuri pe care celălalt  ar vrea să le schimbe. Dar dacă te simţi acceptat de partener, vei fi atât de recunoscător încât vei dori să faci totul ca relaţia voastră să meargă.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou