Relatii mature

In doi

Relatii mature

Relatiile mature cu sexul opus se bucura de mai mult succes atunci cand ambii parteneri daruiesc. Daca doi oameni dau vina unul pe celalalt si daca depind unul de altul pentru a se simti bine, conflictul este inevitabil. Cand ambii parteneri isi asuma responsabilitatea pentru suferinta, comportamentul si emotiile lor negative, atunci pot incepe o relatie matura.

Relatie matura, multa intelegere

Nu este obligatoriu sa fii perfect pentru a avea o relatie matura. O relatie matura poate avea succes chiar si cand unul din parteneri este temporar incapabil de daruire. Poate avea succes chiar si cand ambii parteneri sunt temporar incapabili sa se sustina unul pe celalalt.

Iubirea matura se atinge foarte greu si presupune maturitate spirituala, dar, in acelsi timp, merita orice efort, caci face posibila exprimarea fiintei noastre la cele mai inate niveluri, adica exprimarea minunatului si a sublimului din propria fiinta. Atunci cand iubim intr-un mod matur, respectul, rabdarea, daruirea, bucuria sunt toate la ordinea zilei.

Acceptarea realitatii si asumarea responsabilitatilor intr-o relatie de cuplu este foarte importanta. Este important ca, in cazul in care relatia incepe sa sufere, sa ne implicam mai mult si sa o tratam cu toata seriozitatea.

intelegerea partenerului

Totusi, atunci cand este cazul, nu trebuie sa ne simtim jenati sau egoisti daca suntem nevoiti sa ne retragem. Nu trebuie sa mentinem o relatie distructiva cu orice pret, doar pentru a evita durerea despartirii sau teama de esec.

Trecerea de la o relatie la alta fara o pauza ne asigura, de cele mai multe ori, repetarea asa-ziselor greseli, defularea frustrarilor dintr-o relatie precendeta in relatia nou creata si avem tendinta de a compara situatiile si partenerii din ambele relatii.

Maturitatea unei iubiri presupune si o anumita receptivitate fata de nou si schimbare. Schimbarile aduc multe riscuri si poate chiar despartiri, dar pentru o relatie matura acestea aduc vigoare si incredere.

Unii specialisti au dezvoltat un model de masurare a maturitatii unei relatii. In conformitate cu el, relatiile romantice se impart in trei categorii:feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou