Relaţii la distanţă

In doi

Relaţii la distanţă

Lumea românească se mişcă! Încet dar sigur. Iar mobilitatea e întotdeauna semn de sănătate a unei societăţi. Nu ne e teamă să schimbăm lucruri în viaţa noastră, să ne asumăm noi începuturi, să încercăm, să experimentăm.

Un sociolog american spunea că sănătatea unei mulţimi înseamnă capacitatea acesteia de a o lua de la capăt fără să-şi piardă rădăcinile.

E greu, ştiu, dar trebuie să reuşim şi noi.  Ştirile de televiziune, radio sau din jurnale vorbesc zilnic despre cât de mobile devin vieţile noastre mai ales atunci când e vorba de carieră.

Românii nu se mai tem să schimbe job-uri, iar pentru asta să se mute în alte oraşe, ţări sau continente. Iar asta li se întâmplă foarte mult celor tineri. Ei sunt mai curajoşi, se tem mai puţin de nou şi sunt dispuşi să rişte. Chiar şi viaţa amoroasă.

Un bun prieten a plecat la Londra. Ştiu, nu e primul şi nici ultimul. Dar surprinzătoare nu a fost alegerea lui pentru un job la 5 000 de km depărtare, ci plecarea de lângă logodnica lângă care trăise zi de zi timp de 7 ani. E doar o chestiune de timp până se vor întâlni din nou, spun amândoi.

Dar Ioana (logodnica din Bucureşti) se teme. Ştie că e greu să negocieze o relaţie la distanţă. E ceva nou, dificil, neaşteptat în viaţa ei şi îi este greu să înveţe să gândească diferit.

Statisticile arată că foarte mulţi dintre noi trebuie să negociem cu depărtarea. Şi tot ele ne spun că poveştile de dragoste pot rezista şi unei astfel de crize. Important este să avem încredere în celălalt, să nu ne îndoim de forţa poveştii noastre şi să avem dorinţa să construim.

Iar ca să ne fie un pic mai uşor, Mayra are câteva mici sfaturi:

Regula de aur

Încrederea în celălalt. A fi suspicios înseamnă să creezi premisele perfecte pentru o despărţire. Mai devreme sau mai târziu.

Comunicare

Creeză oportunităţi de a sta împreună cu celălalt. SMS, telefoane, e-mail, chat. Suntem în era informaţiei şi distanţă chiar nu mai e o piedică pentru comunicare!

Surpriză

Suprinde-l pe celălalt. Trimite-i cadouri, fă-i vizite, dă-i mesaje, arată-i că te gândeşti la el/ea.

Declaraţii

Spune-i ce simţi, trimite-i carduri, scrisori, flori cu bilete în care vorbeşte-i despre dor, dragoste, apartenenţă.

Optimism

Fii optimistă. De câte ori de apucă un dor nebun, gândeşte-te că e doar o fază a vieţii voastre. Că traiul împreună va fi minunat şi merită sacrificiul de acum.

Dezvăluie!

Vorbiţi despre problemele voastre. De data asta nu poate să te vadă şi să înţeleagă din priviri că ceva e în neregulă cu tine. De aceea trebuie să fiţi expliciţi şi să nu lăsaţi să se acumuleze frustrări. Nu vă certaţi din nimicuri. Încercaţi să petreceţi timp de calitate întotdeauna.

Fidelitate

Fii loială. El nu e lângă tine. Asta nu înseamnă că ai libertatea să te vezi cu altcineva sau să ai o aventură. Iar dacă totuşi greşeşti şi ştii că nu vrei să-l pierzi, nu-i spune niciodată!feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou