Relatii dificile

In doi

Relatii dificile

Mariajul si relatiile sunt total diferite in zilele noastre, fata de cum erau in urma cu zeci de ani. In societatea contemporana, mai mult de 50 % din numarul total de casnicii sau relatii esueaza dintr-un motiv sau altul. Doar gandul la acest procentaj face cuvantul “responsabilitate” sa sune de-a dreptul infricosator.

Unii sustin ca fericirea inseamna sa vrei ceea ce ai, nu sa ai ceea ce vrei sau ce crezi ca vrei. Asta nu inseamna sa nu iti propui scopuri in viata, dar trebuie sa constientizezi foarte bine ceea ce te face intr-adevar fericit.

Fericirea nu e ceva care pluteste in jur si asteapta ca tu sa o prinzi, nu este o ambitie sau o realitate dincolo de tine, ci o stare interioara care iti apartine si pe care ti-o poti construi. Realitatea este ca relatiile, fie daca e vorba de simple intalniri sau de casnicii, sunt dificile. Lucrurile nu evolueaza intotdeauna asa cum ne dorim, intervin certurile, iar implicarea ar trebui sa vina din ambele parti pentru a transforma totul intr-o reusita.

Atunci cand se despart, oamenii simt de obicei o lipsa. "Magia" a disparut, lasand pe unul sau pe celalalt neimplinit. Cel mai important intr-o relatie este increderea si sinceritatea unuia fata de celalalt, atunci o relatie poate decurge frumos

Compromisul

Toate relatiile incep cu o poveste de dragoste frumoasa. Ea si El sunt personajele principale. Chiar daca la inceput totul pare desprins din cartile de povesti, viata de cuplu presupune o serie de compromisuri. Atunci cand unul dintre personaje considera cu nu mai poate face compromisuri si vrea sa iasa de pe « scena » propriei sale povesti, apar emotiile negative.

Furia

Printre cele mai importante se numara furia. Cea mai energetica dintre emotii, furia poate aduce rapid o gramada de necazuri. De cele mai multe ori, furia apare ca reactie la un atac real sau perceput ca atare. Ne simtim amenintati si reactionam defensiv, sperand sa ne protejam sau sa ne refacem starea de bine.

Gelozia

Cand unul dintre parteneri simte ca nu mai poate face compromisuri, relatia incepe sa se destrame. Multe cupluri se confrunta cu gelozia partenerului. Uneori o gelozie absurda. Exista parteneri care ingradesc si minima libertate a celuilalt, controleaza fiecare miscare si astfel creeaza un stres continuu celui de langa el.

Violenta

Nu sunt putine nici cuplurile in care unul dintre parteneri devine violent din motive mai mult sau mai putin reale. Furia de multe ori se transforma in violenta. Esecurile, frustrarile, nemultumirile pot rabufni sub forme violente. Se pot statornici in complexe care si ele nasc violenta.

Oameni care nu isi inchipuiau ca pot fi violenti, prinsi intr-o relatie nepotrivita, la un moment dat, cedeaza si devin violenti. Violenta fizica sau psihica apare ca o rezolvare de moment a furiei. Cu cat suntem mai obiectivi in privinta daunelor provocate de furie si mai capabili sa analizam rolul pe care-l jucam in ea, cu atat avem mai multe sanse s-o controlam sau, in orice caz, sa-i minimalizam impactul.

Toata lumea stie ce inseamna sa spui ceva care jigneste gratuit si apoi sa-ti doresti sa n-o fi facut. Unele lucruri nu se pot uita. Singura posibilitate ca ele sa nu se imprime in mintea celuilalt este sa nu le spunem si sa nu le facem deloc. Dar cel mai bine este sa iesim dintr-o astfel de relatie dificila inainte ca furia si violenta sa intervina.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou