Reguli pentru o ceartă corectă

In doi

Reguli pentru o ceartă corectă

Atunci când izbucneşte o ceartă între tine şi EL începi să vezi negru în faţa ochilor! Se lasă cu urlete, cu vorbe aruncate la supărare şi cu jigniri! Pentru ca micile dispute dintre voi să se termine cu bine nu uita că cearta nu este o luptă, ci un mod de a rezolva o problemă!

Aşadar e nevoie de nişte reguli. De cele mai multe ori vi le stabiliţi voi. Poate nu verbal, dar, cunoscându-vă suficient de bine, ajungeţi să vă ştiţi şi limitele. Există şi nişte principii generale după care ar fi bine să te ghidezi atunci când vrei ca totul să se termine cu bine. Iată-le:

1. Când pui o întrebare aşteaptă şi răspunsul. Lasa-l şi pe el să vorbească! O discuţie nu este, prin definiţie, un monolog în care tu îţi spui of-urile şi el tace.

2. Nu încerca să-i citeşti gândurile. Mai bine lasă-l pe el să spună ce îl supără. De cele mai multe ori bărbaţii sunt aceia cu probleme de comunicare, aşa că e mai bine să îl încurajezi decât să dai tu verdicte asupra a ceea ce intuieşti că-l deranjează.

3. Pune problema fără ocolişuri, în propoziţii simple şi clare. Încearcă să te limitezi la un singur subiect pe frază. Ai grijă când începi o idee să mergi până la capăt, chiar dacă pe parcurs îţi aduci aminte de alte lucruri.

4. Foloseşte cuvinte prietenoase, precum "Am şi eu ceva de zis…", "Pot să te contrazic…", "Sunt de altă părere…", "Sunt supărată pentru că…".

5. Nu scăpa din vedere motivul discuţiei. Dacă sari de la una la alta s-ar putea să dureze o veşnicie acest conflict.

6. Nu vă certaţi în legătură cu cine are sau nu dreptate. Fiecare are dreptul la o opinie şi de cele mai multe ori sunt foarte diferite.

7. Recunoaşte-ţi greşelile. Nu da vina pe el pentru toate problemele voastre de cuplu. Ai grijă, totuşi, să nu fii tu singura care face compromisuri. Dacă tu te apuci şi îţi asumi eşecurile voastre de una singură vei risca să se simtă uşurat şi să nu se mai învinuiască pentru nimic.

Într-un top al celor mai frecvente motive de ceartă, pe primul loc se află lipsa comunicării. Noi îi criticăm că nu ne înţeleg problemele, iar bărbaţii afirmă că nu primesc niciodată raspunsuri la tot ce îi frământă. Rezolvarea? Nu avem o reţetă clară, aşa că de voi depinde cât de bine reuşiţi să vă înţelegeţi reciproc!
 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou