Regula bunului simt in relatia de cuplu

In doi

Regula bunului simt in relatia de cuplu

Respectul/ bunul simt este generat are la baza si dragostea pentru celalalt. In momentul in care sufletul se deschide in fata iubirii, bunul simt apare ca o manifestare exterioara a acestei stari interioare.

Relatia de cuplu are la baza respectul

In ce fel ne aratam respectul pentru celalalt in relatia de cuplu?

Studiile neurobiologilor americani de la Cornell University M.C. (New York) demonstreaza ca prefigurarea tiparelor bunului simt este datorata unor actiuni hormonale, in anumite perioade ale vietii.

Declansarea acestor hormoni este programata de un “ceas interior” genetic, al carui rol este de configurare a unor comportamente adaptate, compatibile. In primul rand cu necesitatea exprimarii sociale, prin comunicare.

Altfel spus, anumiti hormoni au ca sarcina “instalarea” in creier a unui program optim de comportament ce permite blocarea unor necesitati in schimbul posibilitatilor de integrare sociala prin comunicare verbala sau nonverbala. Exista hormoni capabili de a invata creierul sa spuna reflex “Lasa putin de la tine pentru el si, astfel, vei obtine simpatia lui”.

regula bunului simt

Regula bunului simt este simpla si nici nu ar mai trebui explicata. Aceasta regula ar trebui aplicata in toate relatiile interumane, nu doar atunci cand vine vorba de cuplu, dar e mult mai usor in teorie decat in practica. Asadar incearca sa respecti tot ce tine de bun simt atunci cand vine vorba de partener si de cuplu.

In esenta, starea de bun simt este o stare de empatie la nivel afectiv. Ea poate fi exprimata foarte bine prin zicala: “Ce tie nu-ti place altuia nu-i face”. Cu ajutorul bunului simt empatizezi cu cel de langa tine si, astfel, stii cum sa te comporti cu partenerul fara a-l rani si fara a-l face sa sufere. Stii cum sa-l ajuti in mod tacit si fara zarva, simtindu-i starea sufleteasca si daruindu-i mai mult decat daruiesti de obicei.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou