Primiti cu complimentul?

In doi

Primiti cu complimentul?

Se spune ca un compliment reusit adresat unei femei, este o cale sigura spre inima ei. O maxima a cunoscutului scriitor Jules Renard spunea asa: “Complimentele se plaseaza ca banii la bursa: urmarind profitul pe care il aduc”. In general complimentele ne fac bine, ne dau incredere, sunt aparent benefice.

Poate ca niciodata nu ai facut ceva care sa-l impresioneze intr-atat incat sa te complimenteze si asta pentru ca barbatii lauda numai in cazuri speciale. Poti incerca sa-l inveti sa te complimenteze, dar este un lucru care ar fi trebuit sa-l invete de la mama sa, si poate acum ii e greu sa faca asa ceva. Cel mai bine ar fi sa-i spui subtil ca micile complimente te fac sa te simti bine si este nevoie de asa ceva din cand, in cand.

Este stiut faptul ca, atunci cand o femeie probeaza o rochie noua si-l intreaba pe barbat: "Cum imi sta?", ea va primi un raspuns simplu, de genul: "Bine" sau "Perfect".

A ne preface ca nu observam comportamente care ne plac si a pedepsi comportamentele care nu ne plac este un mod neinspirat de a-i ajuta pe ceilalti sa-si dea seama ce anume asteptam de la ei. Cercetatorii in domeniul comportamentelor vorbesc despre recompensa sau pedeapsa care genereaza repetarea comportamentului si recomanda sa recompensam acele comportamente care vrem sa se repete si sa ignoram acele comportamente care nu vrem sa se repete.

Recompensa sau pedeapsa pot genera, ambele, o intarire a anumitor comportamente, in timp ce ignorarea lor le slabesc. Cel mai raspandit mod de a ne exprima admiratia este sa facem o apreciere pozitiva directa.

Cuvintele nu costa nimic si totusi au un efect impresionant asupra spiritului uman. Complimentele sincere si reale aduc un zambet subtil pe fata celui care le primeste. Cu totii vrem sa primim complimente si intotdeauna ii vom aprecia pe cei care ne ofera acest capriciu.

Un compliment este un cadou verbal. Acceptarea complimentului insemna o intelegere buna intre tine si persoana care a facut complimentul. Cand ti se fac complimente, aceasta reprezinta modul prin care ti se arata caldura, amabilitatea si iti creeaza sentimente placute.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou