O inflatie de asteptari?
In doi

Ce se intampla atunci cand avem nevoi, vise, aspiratii sau teluri diferite? Cum afecteaza acest lucru relatia de cuplu? Relatiile de cuplu sunt foarte complexe si nu ne este intotdeauna la indemana sa evitam incertitudinea, teama, nesiguranta, instabilitatea, situatiile conflictuale.
Comunicarea asigura unitatea partenerilor de cuplu
Foarte multi dintre noi avem tendinta de a presupune ca celalalt ne poate citi gandurile, ca ar trebui sa inteleaga fara ca noi sa comunicam ce ne deranjeaza si ne surprinde cand aflam ca, de fapt, nu este deloc asa.
Unitatea cuplului poate fi salvata doar prin depasirea dificultatilor, nicidecum prin evitarea lor. Se poate intampla sa avem sentimentul ca ne invartim intr-un cerc vicios; aceleasi probleme se tot pun pe tapet, niciodata nu par sa-si gaseasca rezolvarea. Conflictele repetate pot fragiliza o relatie in care partenerii nu mai vad lucrurile care i-au adus impreuna, ce au apreciat initial la celalalt cand au devenit “noi”.
Schimbarea, de orice natura (aparitia unui copil, evolutie profesionala a unuia dintre parteneri…), poate pune si ea probleme deosebite unui cuplu, pentru ca cei doi sunt persoane diferite, cu nevoi si asteptari diferite, care nu pot fi totdeauna usor armonizate.
Varianta in care numai unul dintre parteneri face compromisuri este riscanta. O relatie in care cei doi au vise si teluri diferite nu este deloc usoara, dar nici imposibila!