Minciunile distrug sau condimenteaza relatia?
In doi

Se spune ca a omite anumite “detalii” nesemnificative condimenteaza si mentin misterul intr-un cuplu. Minciuni. Le auzim la tot pasul si le raspandim cu sau fara voia noastra. Nu ne place sa fim mintiti si, cu toate astea, si noi ii mintim pe altii la randul nostru. De unde vin minciunile si de ce le inventam?
Minciunile intr-o relatie
Pentru ca “adevarul doare” si acest adevar banal se aplica de minune si in dragoste, putem oare sa fim in totalitate sinceri intr-o relatie? Oare cum este corect: sa jonglam cu adevarul si sa-l modelam in favoarea noastra sau a-l spune, stiind ca astfel il ranim pe celalalt?
Cand vine vorba de iubire si de casatorie, cei mai multi se asteapta sa aiba un partener care sa fie onest. In acelasi timp insa, fiecare pune pret pe propria libertate si intimitate. De aceea, desi partenerii vor sa isi faca pe plac, ei pot trece prin anumite momente in care le este mai greu sa spuna adevarul.
Se pare ca relatiile de iubire implica, astfel, multa sinceritate, dar de cele mai multe ori si ceva neadevaruri.
Sunt doua tipuri de minciuni: “minciuni albe”, care fac foarte putin rau sau chiar deloc, si “minciuni negre”, care, in unele cazuri, se pot termina tragic.
Daca nu vrem sa aflam raspunsul, de ce mai punem intrebarea? Multi dintre noi vor spune ca unele sunt minciuni nevinovate. Unii o spun pentru a-si mentine relatiile bune cu alte persoane, in timp ce altii o spun doar ca sa nu-si dezamageasca prietenii care asteapta de la ei un anumit raspuns. Oamenii isi invata copiii sa minta. Atunci cand primesc un cadou, ii pun sa spuna “Multumesc, ce mult imi place!” doar pentru a fi politicosi.
Crezi minciuna are rolul ei intr-o relatie si in viata noastra, in general?