Mama iubitului fie te place, fie…

In doi

Mama iubitului fie te place, fie…

Psihologii adepti ai lui Freud considera si in prezent ca mama devenita soacra poate trai un sentiment de gelozie fata de relatia fiului cu sotia sa. Mama simte in subconstient ca fiul inlocuieste iubirea fata de ea cu iubirea pentru nora.

Desi, de regula, in mod rational, mama iubitului nu se opune acestei iubiri, prin perceptia relatiei fiului dezvolta totusi o stare conflictuala din punct de vedere psihic, iar aceasta poate duce la atitudini de repulsie si agresivitate fata de nora.

Psihologii austrieci considera ca soacra isi percepe in subconstient nora ca pe o rivala care i-a rapit fiul sau l-a indepartat cu forta de ea. Aici apare, pe langa gelozie, si o agresivitate declansata de spiritul de protectie nativ feminin pentru partenerul de sex opus. Mama, ca orice femeie, isi apara inconstient fiul de nora, privita ca o intrusa care poate deveni un pericol pentru copil. Astfel, inconstient, unele soacre pot adopta o atitudine ostila care duce la conflict.

relatie de cuplu

Mama iubitului tau are o influenta deosebit de puternica asupra lui? Problema e simpla. Daca el nu e in stare sa decida de unul singur ce-si doreste de la viata si se ascunde sub fusta mamei, inseamna ca inca e un copil si risca sa ramana asa toata viata. Nu e barbat si in umbra mamei nici nu va deveni vreodata.

De regula, mama ocupa o pozitie dominanta fata de copil, indiferent de varsta sa. Dominanta era un aspect convenabil, dar asta pana la aparitia nurorii/ iubitei. Teama subconstienta ca fiul sa scape de sub controlul sau, ca si aceea ca nora sa devina “sefa intregii familii creeaza o crestere a tensiunii agresive. Toate aceste aspecte intalnite in 80% din relatiile soacra-nora fac ca tensiunea psihica de ambele parti sa creasca si, ca oricare mica problema, sa devina un pretext pentru inceperea conflictului.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou