Mă despart, dar elegant!

In doi

Mă despart, dar elegant!

Toţi suntem de acord că e frumos să încerci să nu răneşti sentimentele celorlaţi. Pe cât posibil. Acest “pe cât posibil” crează confuzii în cazul despărţirilor. Este un moment care presupune inevitabil suferinţă de ambele părţi. Au existat multe tactici în încercarea de a evita adevărul, dar au eşuat toate.

Evitarea adevărului provoacă mult mai multă nefericire în astfel de situaţii. Aşa că e tare important să nu fii evazivă sau vagă. Fii directă, asumându-ţi în acelaşi timp responsabilitatea pentru alegerea făcută.

Nu există reguli stricte pentru cum ar fi bine să închei o relaţie. Totuşi, câteva sfaturi pentru astfel de momente dificile sunt bune:

Nu fii ezitantă, neclară sau vagă. Fii directă şi la obiect! Nu o o situaţie care să facă plăcere niciunuia dintre voi. Dând false speranţe sau lasându-l pe el să ghicească ce vrei, nu faci decăt să învârţi cuţitul în rană şi mai tare.

Nu te despărţi treptat. Poate crezi că tactica asta aduce mai puţină durere, dar de fapt, nu faci decât să administrezi doze de suferinţă, mai mari sau mai mici, pe o perioadă lungă de timp.

Nu minţi şi nu inventa poveşti. Minciuna are picioare scurte, să nu uiţi asta!

Nu învinovăţi pe nimeni pentru deciziile tale. Să identifici ce vrei este un pas important în dezvoltarea unei relaţii mature. Nu te ascunde în spatele unor scuze. Nu faci decăt să provoci suferinţă şi sentimente de vinovaţie partenerului tău, adâncind astfel problemele între voi.

Nu amâna încheierea unei relaţii. Odată ce ţi-ai dat seama că e inevitabil, fă-o. Nu  ajută nimănui să negi ceea ce simţi.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou