Kamasutra si cele 4 feluri de a iubi

In doi

Kamasutra si cele 4 feluri de a iubi

Se stiu destul de putine despre originile acestei carti, cu exceptia faptului ca a fost scrisa de un invatat indian, pe numele sau Mallanaga Vatsyayana. Este o carte despre dragoste si viata, care vorbeste despre sex intr-un fel foarte natural. Sunt scrise reguli pentru felul in care trebuie sa se desfasoare curtarea si dragostea si, evident, sexul. Cu toate ca este o carte dedicata barbatilor, autorul le sfatuieste si pe tinerele fete sa o frunzareasca, dar doar cu permisiunea logodnicului sau partenerului lor de viata.

A ajuns in Europa tradusa de catre exploratorul Sir Richard Burton si a provocat valva, mai ales ca era vorba de Epoca Victoriana in care pana si picioarele pianelor erau acoperite cu mici bucati de material -manecute- pentru ca erau considerate ca aratand foarte sexuale. E suficient sa stiti ca, pentru a o putea publica, a fost necesar sa fie construita o noua tipografie.

Kamasutra vorbeste foarte deschis si deloc vulgar sau libertin despre organele genitale masculine si feminine, despre armonia acestora pentru a forma un intreg, despre comuniunea tuturor senzatiilor trupesti cu cele ale sufletului. Se pune pret si pe atingerea orgasmului, care este identificat cu atingerea absolutului, atata timp cat si sufletul rezoneaza in acelasi fel. Kamasutra recunoaste un adevar pe care unii abia incep sa-l descopere: excitatia barbatului este mai violenta, pe cand a femeii este mai complexa, de aceea felul in care se realizeaza comuniunea trupeasca este importanta, pentru a aduce la egalitate cele doua trairi.

Cunoscatorii artelor iubirii din Kamasutra sunt de acord ca exista patru categorii ale iubirii:

1. Iubire care apare in urma unei practici neintrerupte fiind rezultatul atentiei constante si neintrerupte acordate unei persoane care devine obiect al iubirii.

2. Iubirea ca obiect al imaginatiei care se manifesta prin atitudini mai putin obisnuite si este creata de mintea si de ideile unei persoane sau este tipul de iubire pe care il afisam cu totii prin gesturi comune precum imbratisarile, sarutul…

3. Iubirea care provine din incredere, la care se ajunge numai prin incredere deplina, fidelitate si prin cunoasterea si respectarea reciproca, cand fiecare din cei doi indragostiti vede in celalat propria jumatate.

4. Iubirea dobandita prin cunoasterea obiectelor exterioare este iubirea evidenta, provocata de placerea sexuala care ofera o senzatie diferita fata de celelate tipuri de iubire, a carei ratiune este numai aceasta placere sexuala.

Kamasutra dezvaluie tehnici erotice menite sa aprinda atat simturile proprii cat si ale partenerului, calauzindu-te catre un nou nivel al intimitatii, numai in cazul in care ajungi sa te iubesti pe tine pentru a putea iubi si pe altcineva, sa-ti comunici dorintele sexuale nu doar prin atingeri ci si prin vorbe, sa intelegi importanta sentimentului de dragoste si a angajamentului in cadrul unei  relatii. Sexul trebuie tratat mai putin ca un banal raport fizic si mai mult ca o cale absoluta de uniune intre doi parteneri.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou