Jobul si relatia de cuplu

In doi

Jobul si relatia de cuplu

Relatia perfecta? Stim cu totii ca nu prea exista…Totusi de ce nu incercam sa imbinam utilul cu placutul cand vine vorba de conflictul dintre profesie si relatia de cuplu? De cate ori nu ati auzit in jurul vostru cupluri care incep sa se planga ca serviciul a inceput sa le afecteze relatia?

Dupa cum se stie, exista in popor o expresie potrivit careia "iubirea' nu tine de foame", ci dimpotriva investesti foarte mult si de cele mai multe ori beneficiile nu sunt pe masura asteptarii. Totusi, in momentul in care suntem indragostiti uitam ce inseamna respectul pentru persoana de langa noi si nu de putine ori acordam mai multa atentie profesiei in pofida familiei, respectiv relatiei de cuplu.

Interesul tot mai mare pentru serviciu si interesul scazut fata de persoana iubita poate distruge fara prea multe incercari o relatie. Aspectul acesta care nu este deloc de neglijat a inceput sa se resimta puternic in relatiile de cuplu.

Factorii care determina distrugerea unei relatii sunt reprezentati de:                                                                                                                                                

lipsa de atentie a partenerului/ partenerei

lipsa de comunicare

interesul scazut pentru partener

programul incarcat de la munca

De asemenea, intr-o relatie, timpul joaca un rol mai mult decat important, pentru ca atunci cand lucrezi foarte mult incepi sa nu mai ai timp sa faci ceva pentru relatia ta si in special pentru iubitul/a ta. De aici incep sa apara certurile, discutiile, ajungandu-se in final in unele cazuri la amenintari, jigniri, urmate in cele din urma de sfarsitul relatiei.                                                                                                                                                                                                                                                                              
Daca munca, tensiunea acumulata in timp incepe sa aiba repercursiuni asupra relatiei, ar trebui in mod normal sa ne determine sa ne luam anumite masuri de precautie, asta daca ne mai dorim sa salvam ceva din ce am construit pe parcursul relatiei.

Ar fi indicat sa existe o socializare intre parteneri, deoarece daca nu exista intelgere, relatia nu are cum sa mai supravietuiasca si incepe sa aiba de suferit.

In momentul in care apar astfel de probleme ar trebui sa comunicam cu persoana de langa noi, sa facem un bilant asupra factorilor pozitivi si negativi care au aparut in relatie si nu in ultimul rand este bine sa cooperam unii cu altii, sa ne recunoastem greselile si incercam pe masura posibilitatilor sa invatam ceva si, de ce nu, chiar sa mai indreptam ceva din raul realizat.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou