Implicarea si concesiile intr-o relatie

In doi

Implicarea si  concesiile  intr-o relatie

Cand pornim intr-o relatie toate sperantele si visele noastre par realizabile. Ne atasam impartasind si implinind vise. Ne cream o lume comuna. Este placut sa stii ca ai cui sa ii dai un telefon cand ai nevoie sau cand vrei sa iesi cu cineva la un suc, sa discuti despre orice.

Cand  lucrurile incep sa se schimbe, cand nu ti se mai da voie sa visezi,  incepi sa te intrebi daca mai merita sau nu sa te implici in acea relatie.
Gradul de implicare in relatiile adunate de-a lungul timpului ne influenteaza gandirea si comportamentul ulterior. Si influenteaza, fara doar si poate, si reactia pe care o primim de la ceilalti.
Unii aleg sa se implice intr-o relatie fara obligatii pentru ca le este frica sa se ataseze de cineva si sa nu sufere mai tarziu.
Increderea, o buna comunicare si respectul reciproc stau la baza oricarei relatii.

Potrivit studiului "Cum isi vad romanii viitorul" realizat de Reader's Digest si dat publicitatii in octombrie 2008, 53% dintre romani cred ca tinerii nu se vor mai casatori, preferand un parteneriat fara obligatii, iar 48% sunt de parere ca principalul mijloc de a-ti gasi un parter de viata, in urmatorii 30 de ani, va fi Internetul.
Dar ce ne facem atunci cand ne implicam intr-o relatie, iar el nu este pe aceeasi "lungime de unda" cu noi? Ne despartim cat mai repede, pana nu apucam sa inlocuim marea iubire cu marea ura ? Asa ar trebui. Dar, nu mereu se intampla asta.
In cuplu, subiectele de discordie pot fi numeroase. Insasi viata de cuplu reprezinta un sir de concesii. Pentru ca relatia sa functioneze este nevoie de acceptarea faptului ca, unele lucruri nu pot fi schimbate. A locui impreuna este echivalent cu a imparti treburile casnice.  Asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam la intrecere.

Concesii necesare intr-o relatie :

- Trebuie sa fim indulgenti si sa nu intram in competitie pe principii ce tin de orgoliu.
Asadar : la treburile casnice trebuie sa participam impreuna!
- Fiecare avem nevoie de momentele noastre de singuratate. De aceea trebuie sa intelegem si sa respectam si dorinta celuilalt de a fi singur . Spatiul vital pentru a te regasi pe tine, de multe, nu exista. Nu trebuie sa uitam ca,  intimitatea este foarte importanta  si absolut necesara. Uneori, este vital ca fiecare sa avem spatiul nostru !
- Atunci cand pasiunile noastre difera nu trebuie sa i le impunem cu forta celuilalt, insa trebuie sa ajungem la un numitor comun.  Iesirile in oras, pasiunile si prietenii sunt binefaceri cotidiene pe care este necesar sa le cultivam pentru binele relatiei noastre.
- Fie ca ne place sau nu familia partenerului nostru trebuie sa constientizam ca, fiind parte din cuplu  este obligatoriu  si necesar sa o acceptam. Pasiunea este esentiala intr-o relatie armonioasa, dar nu si suficienta ! Prea multa pasiune poate ucide ….pasiunea. De aceea in planurile de viitor includerea celorlalti (familie, prieteni) poate fi benefica.

Pentru a gasi echilibrul perfect trebuie sa fim mereu atenti la ceea ce-si doreste celalalt, altfel rutina se poate transforma in « criza », iar criza ne poate fi fatala.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou