Elogiul disputei

In doi

Elogiul disputei

Si cuplurile cele mai frumoase se ciondanesc, se iau la harta, se cearta sau se ocarasc de-a dreptul. Atunci cand partenerii de cuplu nu se intrec in a-si spune “te iubesc”, incep sa se infrunte, sa ajunga la dispute sau la scene conjugale. Nu e nimic ingrijorator, dimpotriva!

Discuta cu partenerul de viata

Daca ai ceva sa ii reprosezi, nu ezita sa vorbesti cu partenerul tau, chiar daca e posibil sa va certati. Este mai bine sa te certi in legatura cu probleme mici decat sa te inchizi in tine si sa privesti cum problema devine din ce in ce mai mare. S-a observat ca cele mai longevive cupluri sunt cele care se cearta des. Ele isi rezolva problemele inainte ca acestea sa degenereze in conflicte. Partenerii trebuie sa discute, pentru a intelege si a se face intelesi. Nu spera ca iubitul iti va ghici nemultumirile, ci marturisteste-i-le.

“In ceea ce ma priveste, intotdeauna am considerat ca sunt in neregula cuplurile care nu se cearta niciodata. Slava Domnului, acestea sunt foarte rare”, sustine Patrick Lemoine, psihiatru specialist in relatia cuplurilor aflate in dificultate. Asadar… cearta-te!

cearta cu partenerul

Majoritatea relatiilor de cuplu incep cu o perioada de lapte si miere, in care partenerul pare perfectiunea intruchipata si in care orice replica este sorbita cu nesat, de parca ar fi creatia unui poet de geniu. La inceput, intr-adevar, totul pare in regula. Dupa un anumit timp, fiecare dintre parteneri isi desface bagajul de principii si de valori cu care vine din familie (acele reguli pe care le invatam de timpuriu de la parintii nostri si care fac referire la standarde legate de un partener).feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou