De ce ti-e frica…

In doi

De ce ti-e frica…

Femeile se tem de diferite lucruri si se tem intr-o maniera diferita fata de barbati. Frica este mai mult o reactie la o amenintare reala, o amenintare anume. Barbatii au si ei cel putin la fel de multe frici, obsesii si stari de anxietate, ca si femeile.

 

Cele mai comune frici ale femeilor

e-psiho.ro mentioneaza ca exista 3 mari frici ale femeilor:

Frica de succes

Femeile mai au inca vizunea traditionala potrivit careia succesul este un merit al barbatului. Explicatia? S-a crezut mult timp ca femeile sunt nevoite sa traieasca intr-o “lume a barbatilor”, astfel ca unele femei capata frica de a deveni femei de succes.

In societatile patriarhale care au existat pana acum, fetele au fost invatate ca, intr-adevar, cunostiintele sunt importante, insa nu au fost incurajate sa studieza mai mult de nivelul liceal, deoarece se vor casatori oricum si este responsabilitatea sotului sa lucreze pentru familie.

Frica de viol

Frica femeilor de viol este un sentiment ca trebuie sa fie mereu in garda, vilgilente si in alerta, sentiment ce conduce la anxietate, in special cand cineva merge prea aproapre in spatele lor, mai ales pe intuneric. Un alt produs al societatii patriarhale, frica de viol, aduce dupa sine, de multe ori, paranoia. Din moment ce femeia era vazuta ca “sexul slab”, ea era catalogata in functie de ce barbatii doreau de la ea.

Frica de moarte

Desi frica de moarte este considerat un sentiment universal uman, femeile il privesc in corelatie cu frica de viol. Moartea le sperie deoarece intrerupe obiective. Cand femeile nasc, exista riscul sa nu reuseasca mai departe, sau ca fatul sa moara, iar femeile considera ca astfel ar esua in a-si duce la bun sfarsit datoria de a procrea, respectiv de a da sansa realizarii planurilor pentru viitorul copil.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou