De ce se lasa tacerea?

In doi

De ce se lasa tacerea?

In cuplu, tacerea este indicatorul unei situatii de criza sau, din contra, semnul unei complicitati. Pot exista mai multe tipuri de tacere.

In unele cazuri, tacerea ascunde furie si deziluzie, devenind, astfel, o forma de represaliu: “Daca dai semne ca nu asculti si ca nu intelegi, atunci nu-ti mai vorbesc”.

Tacerea afecteaza relatia de cuplu

Este o furie care se naste deseori din incapacitatea de a-l intelege in profunzime pe partener, impreuna cu dorinta de a fi mereu in centrul atentiei. O astfel de tacere nu este utila, deoarece risca sa creeze o distanta din ce in ce mai mare intre parteneri.

Diversitatea, in schimb, poate fi interesanta: daca diferentele nu sunt de asemenea natura incat sa transforme relatia intr-un camp de bataie, cuplul poate face din asta un punct forte.

tacerea in relatia de cuplu

Majoritatea celor care practica “mutenia ostentativa” au o experienta indelungata, care a inceput, in general, in primii ani de viata. Probabil ca atunci au descoperit ca prin tacere isi puteau controla parintii sau poate ca acestia le-au retras afectiunea cand au facut traznai. Daca tacerea s-a dovedit a fi eficienta in copilarie, este tentant sa o utilizam si mai tarziu.

Persoanele care tac ostentativ trimit doua mesaje simultan: ca sunt suparate si ca asteapta ca partenerul sa faca ceva pentru asta. Din nefericire, desi primul mesaj este foarte clar, cel de-al doilea nu este.

Cei care recurg la tacere – indiferent ca este vorba despre un barbat sau despre o femeie – considera ca, in general tacerea reprezinta un mijloc de siguranta. Ei cred ca, daca isi ascund gandurile si sentimentele, ceilalti nu-i vor putea ataca sau discredita.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou