Cum sa motivam barbatul de langa noi?

In doi

Cum sa motivam barbatul de langa noi?

Este unanim recunoscut faptul ca orice comportament urmareste realizarea a ceva, o anume reusita, iar ceea ce declanseaza comportamentul este motivul.

Motivatia a fost definita de Al. Rosca ca fiind “totalitatea mobilurilor interne ale conduitei, fie ca sunt innascute sau dobandite, constientizate sau neconstientizate, simple trebuinte fiziologice sau idealuri abstracte”.

Analiza acestei definitii evidentiaza una din trasaturile definitorii ale motivatiei, caracterul ei intern, ceea ce inseamna ca factorul extern in sine, care declanseaza (stopeaza) un proces oarecare, nu poate fi considerat motiv al fenomenului declansat, fara raportarea la o necesitate, o intentie sau aspiratie a subiectului. Niciun stimul nu poate declansa o reactie daca in organism nu exista trebuinta de a-l evita sau cauta.

comportamentul partenerului

Motivatia – cheia indeplinirii dorintelor

Pentru unii psihologi, motivul este numele generic al oricarei componente a motivatiei fiind definit ca fenomen psihic ce declanseaza, directioneaza si sustine energetic activitatea. Componentele sistemului motivational sunt numeroase, variaza ca origine, mod de satisfacere si functii, clasificarea si explicarea lor fiind controversate.

Cei mai multi psihologi accepta ca motivatia umana include trebuinte, tendinte, intentii, dorinte, motive, interese, aspiratii si convingeri.

O femeie experta in adresarea pe ocolite pune intotdeauna intrebari cu ” poti?” sau “ai putea?”. Barbatul interpreteaza ca atare atunci cand ea spune: “Poti sa schimbi becul?”, el intelege: “Esti in stare sa schimbi un bec?”. Barbatul interpreteaza intrebarile care incep cu “poti” sau “ai putea” ca pe o forma de verificare a capacitatilor lui, asa incat raspunsul lui logic este “da”.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou