Cat de importante sunt atitudinile pozitive in relatia cuplu?

In doi

Cat de importante sunt atitudinile pozitive in relatia cuplu?

Exista nevoi sau atitudini emotionale de baza, care sunt esentiale pentru crearea unei relatii armonioase, in care ambii parteneri isi ofera sprijin afectiv. Ele sunt: nevoia de iubire, de afectiune, de intelegere, de respect, de apreciere, de acceptare si de incredere.

Dr. John Gray, in “Marte si Venus se ciocnesc”, vorbeste despre toate aceste nevoi ale noastre si ale partenerului nostru:

Iubirea

Este o atitudine care leaga, uneste si impartaseste. Fara a judeca si fara a supraestima, ea spune: ” Chiar daca suntem diferiti, suntem si asemenea. Eu ma vad pe mine in tine si te vad pe tine in mine insumi.” La nivel mental, iubirea este exprimata prin intelegere.

Grija

O astfel de atitudine recunoaste responsabilitatea unei persoane de a raspunde la nevoile alteia. A-ti pasa inseamna a manifesta un interes major sau sincera preocupare pentru fericirea partenerului. Cand tinem la cineva este semnul ca ne afecteaza fericirea persoanei respective- sau absenta fericirii. Grija pentru o persoana confirma ca persoana respectiva este speciala.

Intelegerea partenerului

O atitudine de intelegere valideaza sensul unei afirmatii, al unui sentiment sau al unei situatii. Nu presupune ca stie deja toate raspunsurile. Prin intelegere suntem capabili sa vedem lumea prin ochii altui om. O atitudine de intelegere spune: “Inainte sa te judec, ma voi pune in situatia ta.”

intelegerea partenerului

Respect

O atitudine de respect recunoaste drepturile, dorintele si nevoile partenerului de cuplu. Cedeaza in fata dorintelor sau nevoilor altei persoane nu din teama, ci prin recunoasterea validitatii lor. Respectul este atitudinea care il motiveaza pe om sa-l serveasca sincer pe altul pentru ca acesta din urma o merita.

Apreciere

O atitudine de apreciere recunoaste valoarea eforturilor sau a comportamentului altei persoane. Aprecierea ne inspira sa oferim feedback cu un sentiment de implinire si bucurie.

Acceptare

O atitudine de acceptare recunoaste ca personalitatea sau comportamentul unui om sunt receptate cu bunavointa. Nu respinge, ci afirma ca cealalta persoana este primita favorabil. Nu este o atitudine pasiva, care trece cu vederea sau dezaproba usor.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou