Cand dragostea deruteaza…

In doi

Cand dragostea deruteaza…

Relatiile devin confuze cand nu suntem in stare sa distingem clar care este nevoia noastra primara si ce este doar o nevoie de inlocuire. Transmitem mesaje contradictorii, care nu fac decat sa introduca confuzie in relatie.

O relatie, multe reguli

Pentru a ne exprima clar nevoile intr-o relatie de cuplu si pentru a intelege perfect nevoile partenerului, este esentiala o buna comunicare. Ceea ce blocheaza, in general, buna comunicare este incapacitatea de a ne exprima sentimentele, dorintele si nevoile interioare.

Comunicarea  presupune exprimarea emotiilor in momentul aparitiei acestora. Insa, refularea lor poate duce la vatamarea relatiei cu partenerul. Inca de mici copii dobandim credinta ca, prin intermediul negarii sau controlarii emotiilor, suntem mai putin vulnerabili la judecatile celor din jur.

Astfel, unii dintre noi prefera sa nu-si exprime trairile, ceea ce intr-o relatie de cuplu poate constitui un impediment. “Esecul in comunicare“, ca problema numarul unu in viata unui cuplu, nu este nicio surpriza.

relatie de cuplu

Plasand toata vina asupra partenerului de cuplu pentru ceea ce s-a intamplat, chiar daca esti furioasa si iritata pe el, reprezinta reteta pentru dezastru. Cealalta persoana va deveni defensiva si nu veti reusi (sub nicio forma) sa gasiti o rezolvare pentru situatia creata.

Pentru a putea sa ajungi la rezolvare si sa va conectati din nou, asuma-ti partea ta de responsabilitate in ceea ce se intampla in viata ta, nici mai mult, nici mai putin. Situatia care s-a creat va deveni mai usoara daca vei incepe conversatia in acest mod si ati putea avea o discutie deschisa ca doi oameni maturi, pentru a intelege modul in care a reactionat fiecare.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou