Amanti si amante

In doi

Amanti si amante

De ce ajungem sa inselam? Este o intrebare pe care ne-o adresam de multe ori. Multi condamna femeile care au amant si le considera singurele vinovate pentru ca se afla intr-o astfel de situatie. Mult mai, putini sunt cei care condamna un barbat care are o amanta.

Lucretia Borgia

Fiica nelegitima a Papei Alexandru al VI-lea, fiul Papei Callistus III, reprezinta incarnarea conceptului "Vaduva Neagra". Amantii i "se trezeau morti" dupa noptile necugetate de amor, otraviti cu un extract de "Degetel" (Digitalis purpurea), pe care li-l turna in bautura dintr-un inel.

Lucretia Borgia poate fi un simbol al raului. Numarul impresionant de amanti care au sfarsit otraviti, relatia ei incestuoasa cu Cezar, la randul sau acuzat de numeroase crime si de fratricid (l-a ucis pe fratele sau Juan), coruptia si jocurile politice pe care le-a initiat sau sprijinit, i-au castigat renumele de "cea mai letala femeie fatala".
Ea isi ucidea amantii si pe cei care o refuzau cu o otrava obtinuta din Digitalis purpurea, planta numita popular Degetel. Legenda spune ca ar fi purtat veninul intr-un inel cu o montura speciala.

Valeria Messalina

Izvoarele istorice o consemneaza pe Valeria Messalina (22-48 d.Hr.) drept una dintre cele mai focoase amante si remarca in mod deosebit insistenta cu care isi "vana" partenerii. Intai pentru placere, apoi pentru a-i omori. In jurul Messalinei s-au petrecut mai multe crime prin otravire cu ciuperci sau cu veninul unor animale si insecte. Astfel au sfarsit Britannicus si Claudius, desi acesta din urma lua, preventiv, mici doze de otrava pentru a se imuniza.

Nimeni nu poate sti exact care este numarul crimelor pe care le-a ordonat Messalina, dar numele ei a devenit sinonim cu greseala, viciul si manipularea. Unii istorici considera ca ea s-ar fi folosit de sex in jocurile politice, doar pentru pastrarea puterii. In perioada in care a fost imparateasa, loviturile de stat, crimele, fratricidul erau practici curente pentru accederea la tron. Indiferent de motivele Messalinei, placere sau consolidarea puterii, cert este ca si-a gasit sfarsitul in urma unei tentative de lovitura de palat.

Marie Rieu

Nu se cunosc prea multe amanunte ale intalnirii dintre actrita Marie Rieu si celebrul scriitor Alphonse Daudet. Se stie ca s-au cunoscut in anul 1858. In acelasi an, scriitorul i-a dedicat unicul sau volum de versuri, "Les Amoureux", dar motivul pentru care dragostea lor a devenit celebra a fost romanul autobiografic "Sapho", aparut in 1884 si vandut in 200.000 de exemplare, o cifra record pentru acele vremuri.

Certuri si suferinta au marcat o relatie in care iubitul si iubita au de suferit deopotriva in viata reala si in fictiune. Alphonse nu a fost un model de fidelitate, la fel si Marie, o femeie senzuala si cu experienta intr-ale amorului.

Eva Braun

Femeia care a fost amanta lui Adolf Hitler si sotia lui in ultimele momente din viata. Sotie doar pentru 24 de ore. Destinul acestei femei dragute, destul de culta, extrem de geloasa, a crescut in umbra unui dictator.

A fost o femeie rezervata. A sta linistita, a ramane mereu in planul al doilea, in umbra, si a fi discreta, acestea au fost coordonatele vietii ei. Putini germani stiau de existenta sa, deoarece a aparut de foarte putine ori in public cu Hitler.

Valoarea relatiei dictatorului cu Eva consta in ceea ce credea el a fi idealismul si loialitatea ei. In testamentul sau din data de 29.04.1945, Hitler afirma: "Multi ani de prietenie loiala". Si "omul de fier avea dreptate". Astfel, in 1944, i-a trimis o scrisoare care se incheia in felul urmator: "De cand ne-am intalnit prima data, am jurat sa te urmez pretutindeni chiar si la moarte traiesc doar pentru iubirea ta".

La data de 29 aprilie 1945, Eva si Hitler s-au casatorit. In ziua urmatoare, ea s-a sinucis, otravindu-se, iar cu doua minute inainte Hitler isi luase viata. Ambele trupuri au fost incinerate, asa cum daduse el ordin. Povestea lor de iubire s-a sfarsit dureros, asa cum in mare parte a fost si viata Evei.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou