A darui si a primi in relatia de cuplu

In doi

A darui si a primi in relatia de cuplu

In iubirea adevarata, a darui si a primi sunt traite in mod similar. Placerea de a darui ceva persoanei dragi este la fel de intensa ca aceea resimtita atunci cand primesti. Unii daruiesc pentru a face placere si pretind, la randul lor, acelasi lucru. Iar atunci cand nu-l obtin, se supara si spun: ” am dat, si am tot dat, si degeaba!”

Relatia de cuplu si legile ei

Relatia de cuplu apare intrucat oamenii au mare nevoie de intimitate, sa iubeasca si sa fie iubiti. Cu toate acestea, intampina multe dificultati in a da si a primi iubire, dat fiind ca putini stiu ce inseamna o relatie sanatoasa. Din teama de a spune ce vor, adesea oamenii camufleaza, iar rezultatul este ca… sunt dezamagiti ca nu obtin ce au nevoie si sunt furiosi ca partenerul nu le satisface nevoile (pe care ei nu le spun).

Apropierea are loc doar daca suntem onesti cu noi si cu celalalt si daca nu avem pretentia de a ni se citi gandurile. Daca simtiti ca ati pierdut ceva prin actul daruirii, atunci darul nu a fost sincer si, deci, nu va provoca o crestere. Daca daruiti ceva impotriva dorintei reale, actul respectiv va fi golit de energie.

Altfel spus, intentia care se ascunde in spatele daruirii si primirii are o importanta vitala. Intentia ar trebui sa fie intotdeauna aceea de a da nastere la fericire, deopotriva pentru cel care daruieste si pentru cel care primeste.

Bert Hellinger, filosof german intemeietor al metodei constelatiilor familiale, a identificat 3 tipare conform carora oamenii actioneaza pentru a-si capata “nevinovatia” in relatii:

  • prima atitudine: aceea de a nu-ti permite sa ai nevoie de nimic. In acel moment, nu ai nevoie sa iei nimic de la nimeni si nu te vei simti niciodata obligat sau vinovat fata de cineva. Insa acest refuz de a avea nevoie de anumite lucruri se extinde si este posibil sa ajungi sa refuzi tot ceea ce iti ofera viata. Initial, in relatie cu parintii, apoi in toate relatiile tale si in intreaga ta viata. Poti ajunge intr-un moment in care sa te inchizi total in fata vietii, iar asta este sinonim cu depresia.
  • a doua atitudine: negarea propriilor nevoi pana in momentul in care simti ca ai daruit destul, astfel incat sa ai dreptul la ajutor. Principiul conform caruia “E mai bine ca tu sa te simti obligat fata de mine decat sa ma simt eu obligat fata de tine” ajunge sa ii ghideze pe oamenii care adopta aceasta atitudine. Aceasta e o pozitie de superioritate de pe care ne adresam celuilalt, prin care negam astfel egalitatea cu partenerul de interactiune. In aceasta categorie intra acei oameni care ajuta pe toata lumea, iar la un moment dat incep sa aiba pretentii sa li se intoarca serviciile. Cand acest lucru nu se intampla, de obicei raman singuri si capata o atitudine amara in fata vietii
  • a treia atitudine si cea mai sanatoasa: este aceea a unui cuplu de indragostiti. Cineva daruieste, celalalt primeste si daruieste putin mai mult, partenerul primeste si daruieste si mai mult…

Legea cererii si a ofertei functioneaza cu brio in dragoste si in relatia de cuplu!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou