5 momente prielnice tacerii

In doi

5 momente prielnice tacerii

Practica tacerii sau a vorbitului constient si moderat nu este rezervata celor care se retrag pentru a urma o disciplina spirituala; e mai ales o obisnuinta extrem de folositoare si necesara in societate, unde suntem invadati zilnic de un stil de comunicare grabit, agresiv, negativ, daunator care creeaza o atmosfera tensionata.

Suntem inconjurati de zgomot si raspunzatori pentru zgomotul sau armonia pe care o aducem in lume. Cuvintele sunt sunete, vibratii care ne afecteaza atat pe noi cat si pe cei din jur. Ce si cum vorbim ar trebui sa devina tot mai mult un act constient.

In mod sigur, comunicarea de orice fel (sexuala, verbala, non-verbala) reprezinta o parte foarte importanta a oricarei relatii. Dar oare este bine sa spunem tot atunci cand suntem implicate intr-o relatie? Sa ne povestim trecutul cu bune si rele, sa ne oferim viata “pe tava”?

Intr-o relatie amoroasa, uneori este greu sa apreciezi momentul in care trebuie sa taci, sa spui mai multe despre tine sau sa oferi minimum de informatii din trecutul tau.

Este de preferat sa patrezi tacerea:

1. Cand se incing spiritele

Cand vezi negru-n fata ochilor de furie, e un bun moment sa taci. Nu face niciun bine sa incepi sa spui vrute si nevrute sub impulsul nervilor din primul moment. Sa taci cand gandurile ti se invalmasesc in minte si se cer exprimate, cand vorbele dau navala si se inghesuie pana-n varful buzelor mai bine taci.

2. Cand ai vrea sa dai o replica usturatoare, sa raspunzi unei jigniri cu o alta

Mai bine taci cand un rauvoitor, mincinos, fatarnic te ataca pe nedrept. Aceasta e adevarata arta de a tacea, e momentul in care obtii o victorie asupra ta. Pentru ca, evitand sa-ti dai gandurile pe fata, trebuie intr-adevar sa dai dovada de o tarie de caracter pe care putini o au. Tocmai aceasta caracteristica a fost aceea care a facut ca tacerea sa fie pretuita dintotdeauna si sa fie considerata “de aur”.

3. Cand vorbiti despre ceva foarte important pentru voi

Poate nu ar strica sa ii oferi ocazia sa asculti punctul lui de vedere. Un beneficiu e ca ramai conectata si la preferintele partenerului si nu vei mai fi surprinsa de dorintele lui atunci cand le povesteste prietenilor vostri comuni.

4. Cand nu ai nimic de zis, cel mai bine e sa taci

Un sfat foarte bun, daca stam sa ne gandim la cat de dificil este sa ne exprimam sentimentele.

Cand ti se face un compliment, nu reactiona stupid si nici nu deveni prea magulita: accepta-l asa cum este si spune un “mersi” zambitor.

5. Cand sunteti in intimitate, tacerea este cateodata indispensabila

Pentru ca relatia de dragoste sa isi pastreze aura de mister, echilibrul se gaseste intre a spune totul si a nu spune nimic. Dificil de atins, dar, in fond, e o forma de respect fata de sine si fata de celalalt.

Afirmatia psihologului David Le Breton, “chiar daca tace, omul tot comunica” este foarte adevarata. Important ar fi sa tacem la momentul potrivit. Aceasta e provocarea!

Secretul este ca, atunci cand amandoi taceti, fiecare isi poate imagina ca celalalt spune exact ce ar vrea el sa auda.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou