5 fobii masculine

In doi

5 fobii masculine

Fobia este o teama exagerata si persistenta de un obiect sau situatie care de regula, sunt nepericuloase. Aceste frici produc dorinta irationala a persoanei de a evita situatiile respective, desi pacentii realizeaza caracterul irational al fricii lor.

In plan fiziologic fobia genereaza tahicardie, transpiratii, tremor, respiratie acceleratam tensiune sau dimpotriva, slabiciune musculara, furnicaturi in stomac, senzatia de greata, senzatia de sufocare, etc. Mai ales la agoraphobia aceste simptome se asociaza cu atacurile de panica.

In plan comportamental senzatia traita de persoanele fobice este ceea de “stana de piatra”. Fobicul simte ca nu poate sa reactioneze in nici un fel. Sau dimpotriva poate manifesta tendinta de la cealalta extremitate, de a fugi.

Iata ce anume il poate speria de “moarte” pe iubitul tau:

1. Venustrafobia – Frica de femeile frumoase

Venustrafobia este teama exagerata pe care anumiti barbati o simt fata de femeile frumoase si atragatoare si este incadrata in randul fobiilor sociale, fiind asociata unei comunicari sociale deficitare. In prezenta femeilor atragatoare, cei afectati de o astfel de fobie se panicheaza si isi pierd controlul. Sentimentul de anxietate si frica se intensifica, iar comunicarea sociala devine imposibil de realizat caci individul este incapabil sa adreseze persoanei respective vreun cuvant.

Printre simptomele fiziologice ale acestei fobii se numara si: pierderea respiratiei sau o respiratie neregulata, transpiratia excesiva, senzatia de greata, tremurat, palpitatii, incapacitatea de a vorbi, de a gandi sau de a gesticula, senzatia de detasare de realitate sau chiar un atac de panica in toata regula.

2. Phalacrofobia – Frica de a nu cheli

Definita ca o frica nefireasca si persistenta de a nu cheli, din ce in ce mai multi barbati devin victime ale acestei fobii. Teama de a nu ramane fara podoaba capilara este declansata la nivel subconstient ca un mecanism de aparare in legatura cu un anumit eveniment sau trauma anterioara prin care individul a trecut. Simptomele difera de la persoana la persoana, insa aceasta fobie se poate manifesta prin incapacitatea de a putea respira, prin batai neregulate ale inimii, prin greata, prin senzatia de uscaciune, prin transpiratie excesiva, prin marirea brusca a pulsului. Phalacrofobia poate avea un impact negativ asupra calitatii vietii, conducand la atacuri de panica, la sustragerea de la anumite activitati si la autoizolarea de persoanele apropiate sau de colegii de serviciu.

3. Parthenofobia – Frica de virgine sau de fete tinere

Parthenofobia desemneaza frica fata de persoanele virgine si se poate manifesta prin pierderea cunostintei, prin transpiratie abundenta, prin voma, senzatia de greata si rau general, atacuri de panica, nervozitate, senzatia de gura uscata, prin incapacitatea de mai simti sau gandi, prin sentimentul ca moartea este aproape, prin senzatia de izolare si de detasare de lume. Chiar daca este constientizata si pacientul realizeaza ca teama sa este nejustificata atunci cand se afla in preajma unei fete tinere, teama poate fi cu greu tinuta sub control. Netratata, acesta fobie poate afecta viata sociala a individului deoarece acesta va cauta sa iasa in public sau in locurile in care sunt prezente si fete tinere.

De teama de a nu se afla persoane de sex feminin virgine in compania lor, aceste persoane pot deveni incapabile sa construiasca relatii interumane adecvate. Printre metodele de tratament ale acestei fobii se numara hipnoterapia, programarea neuro-lingvistica si psihoterapia.

4. Cipridofobia – Frica de prostituate si de contractarea bolilor venerice

Cipridofobia este teama irationala fata de bolilele venerice, boli asociate in subconstientul celui care sufera de o astfel de afectiune cu prostituatele. Frica cea mai mare a individului este aceea de a nu contracta o boala venerica mortala prin contact sexual. Cipridofobia este o afectiune psihologica grava, iar cei afectati experimenteaza sentimente de panica, teroare, spaima, batai de inima accelerate, tremurat, anxietate si chiar lesin in timpul actului sexual sau in preajma persoanelor susceptibile de a suferi de o boala venerica. Pe masura ce fobia avanseaza, pacientii pot suferi si de tulburari de somn, depresie generalizata.

Comportamentul social al indivizilor este si el afectat caci acestia au tendinta de a-i evita pe cei pe care ii considera purtatori de boli venerice. Netratata, cipridofobia poate duce la retragerea definitiva din viata sexuala si izolarea fata de sexul opus. Oricat de neobisnuita ar putea parea aceasta fobie, este totusi destul de des intalnita, afectand un numar mare de barbati.

5. Eurotofobia– Frica de organele genitale feminine

Eurotofobia este frica persistenta, anormala si irationala fata de organele sexuale genitale feminine. Cauzele unei astfel de frici de natura sexuala, nu foarte des intalnita, nu sunt specifice, insa aparitia eurotofobiei poate fi declansata fie de hartuirea sexuala la o varsta foarte frageda, fie de expunerea exagerata la filme, materiale si clipuri erotice foarte dure. In ciuda faptului ca persoana in cauza realizeaza ca frica sa nu are fundamente reale, ii este foarte greu sa-ti stapaneasca sentimentul coplesitor de frica. Eurotofobia poate fi tratata cu metode psihologice potrivite. In principal, tratamentul consta in antrenarea subconstientului in dezvoltarea de sentimente pozitive vizavi de factorii care au declansat instalarea fobiei.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou