3 tipuri de iubire care te fac sa suferi

In doi

3 tipuri de iubire care te fac sa suferi

La inceput cei doi parteneri sunt orientati unul spre celalalt, fiind centrati spre descoperirea reciproca. Cu timpul, nevoia de a sta tot timpul impreuna dispare, relatia incepe in acest punct sa se integreze in viata de zi cu zi a celor doi parteneri. Bineinteles ca o mare parte din timp il vor petrece impreuna, dar este nevoie si de o mica distanta pentru ca altfel se va produce efectul de sufocare.

Relatiile sanatoase sunt cele in care cei doi parteneri sunt egali, in care au si libertate, dar se si simt legati unul de celalalt, in care isi permit sa vorbeasca despre propriile probleme, nemultumiri, dorinte si nevoi. O astfel de relatie necesita munca continua si placerea de a fi intr-o relatie sanatoasa si stabila, in care nu este necesar sa te lupti si sa te aperi in continuu.

Cand dragostea se transforma ea nu mai este sanatoasa si aduce suferinta

1. Iubirea obsesiva

Aceasta persoana se iubeste mai mult pe sine decat pe ceilalti. Relatia de cuplu cu un astfel de partener il va avea in centrul atentiei pe el si numai pe el. Partenerul obsesiv este egoist si  se va manifesta ranind persoanele din jurul lui. Este persoana dificila vesnic nemultumita de tot ceea ce este inconjurata, care adesea se impiedica de nimicuri precum treburile casnice, si care, daca nu exista, creeaza probleme in cuplu. Acest partener are scopul de a-l face pe celalalt sa devina dependent de el, sa il iubeasca pe el, numai pe el, pentru ca sunt impreuna. Persoana care iubeste obsesiv este geloasa, si nu pentru ca ii este frica sa nu te piarda, ci pentru ca asta ar insemna sa treci peste ea, sa o subminezi, sa o umilesti. Ei ii plac partenerii slabi si dependenti, pentru ca asta ii face pe ei mai increzatori. Dragostea celuilalt partener trebuie sa fie neconditionata, ca un fel de datorie. Cu cat te vei apropia mai mult de persoana aceasta care iubeste obsesiv, cu atat ea te va indeparta mai tare. Daca vei tinde sa te departezi, te va invalui din nou numai ca sa te apropii.

2. Iubirea dependenta

Persoana dependenta de dragoste a fost foarte influentata de legaturile cu parintii in copilarie. In lucrarile de specialitate se vorbeste despre un “incest emotional” in care copilul simte ca trebuie sa aiba grija de sentimentele parintilor si el interpreteaza aceasta seductie ca fiind dragoste parinteasca. La maturitate, acesti oameni au relatii de iubire dependenta si sunt confuzi in ceea ce priveste intimitatea reala. Pentru ei, dragostea dependenta este fireasca, este o conditie necesara pentru a trai. Acest partener iubeste direct proportional cu intensitatea sentimentelor nevoilor nesatisfacute din copilarie, iar stima lui de sine este scazuta de cele mai multe ori.

Persoana dependenta de iubire renunta la controlul asupra propriei vieti din teama de a nu ii rani pe cei din jur, de a-i dezamagi, din teama de esec, de vina, din furie sau respingere, de frica de a ramane singur, de se imbolnavi sau de teama de moarte. Relatia in care se afla reprezinta pentru ei o salvare din ghearele fricii si a temerilor pe care le au.

3. Iubirea materna

Cunoscut si sub “Sindromul Wendy” (tanara din cartea Peter Pan), aceasta persoana joaca rolul de mama chiar si cu proprii parteneri, cand se afla intr-o relatie de dragoste. De obicei femeile cad in aceasta capcana. Ele sunt hiperprotectoare si se complac in rolul de parinte al partenerului de viata. Ea este cea care va sari vesnic in ajutor, va proteja pe toata lumea, isi va asuma responsabilitati, va avea un comportament matur si va incerca sa isi usureze partenerul de toate grijile, luandu-le ia in piept.

Femeia care iubeste matern isi va lasa partenerul sa se comporte ca un copil (pentru ca asta cauta de fapt) si nu il va lasa sa creasca.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou