10 sfaturi pentru a-ti salva relatia

In doi

10 sfaturi pentru a-ti salva relatia

In cartea “Salvarea relatiilor”, dr. Phillip McGraw analizeaza zece dintre cele mai cunoscute mituri despre cum ar trebui sa arate o relatie implinita. In acelasi timp, autorul propune o strategie alcatuita din sapte pasi, care va ajuta sa restabiliti relatia cu partenerul, dar si cu voi insiva.

Strategia presupune, printre altele, completarea unor teste si chestionare in urma carora sa ajungeti sa cunoasteti mai bine nevoile voastre de cuplu, precum si asteptarile cu care ati pornit la drum.

Sfatul cel mai de seama al autorului este mai degraba un avertisment: odata restabilita relatia cu partenerul, drumul nu s-a incheiat. Orice relatie este un proiect in continua devenire, iar strategiile care v-au salvat vor trebui sa va ghideze in mentinerea acestei relatii.

Exista parteneri care merita sa fie parasiti in mod categoric: cei violenti, cei nedemni de incredere, abuzivi sau infideli prin nastere; dar majoritatea oamenilor se casatoresc cu parteneri ale caror slabiciuni sunt identice cu ale lor si de la care ar avea multe de invatat daca ar persevera. Asta nu inseamna ca trebuie sa suporti orice sau ceea ce nu-ti place, ci ca trebuie sa inveti sa negociezi schimbarea.

Oricine ar fi partenerul tau, sarcinile sunt aceleasi. O iubire implinita presupune anumite abilitati, pe care le poti insusi prin instructie sau din experienta proprie. Prioritatea trebuie sa fie o relatie sanatoasa. Asta inseamna sa intelegi ca timpul trait impreuna cu persoana iubita este bunul cel mai de pret din viata si sa inveti sa-l investesti in moduri care sa maximizeze iubirea. De pilda, sa acorzi mai mult timp reflectiei printr-o plimbare, singur(a)… Si, desigur, sa petreci cat mai mult timp cu partenerul, pentru a-i da iubirii sansa sa se mentina, sa creasca si sa se dezvolte armonios.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti salvezi relatia:

1. Nu astepta ca celalalt sa-ti ghiceasca gandurile, spune exact ce vrei

2. Ai grija de tine si menajeaza-ti sensibilitatile

3. Dupa ora 22:00 nu discutati niciodata in contradictoriu

4. Nu lasa problemele sa se adune, rezolva-le pe masura ce apar

5. Lasa-ti ranile trecutului sa se inchida

6. Nu amestecat parintii in povestea voastra si nu vorbiti cu ei despre partener, nici macar de bine

7. Petreceti cat mai mult timp impreuna si incercati sa creati o atmosfera romantica cat mai des

8. Incercati sa descoperiti cat mai multe lucruri placute pa care sa le faceti impreuna

9. Aratati-i partenerului ca il iubiti si il pretuiti

10. Nu lasati rutina sexuala sa se inslaleze in cuplul vostru.

Divorturile sunt provocate de faptul ca oamenii intra in panica, de faptul ca partenerii nu au capacitatea, sprijinul sau, uneori, maturitatea pentru a depasi niste dificultati care, daca ar fi fost infruntate, ar fi ajutat la salvarea si dezvoltarea relatiei.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou