Vis de vara

Drumul spre centru

Vis de vara

Sambata, 28 august 2010, la «Ferma pentru copii», localitatea Aricestii-Rahtivani, judetul Prahova, a avut loc editia cu numarul 15 a evenimentului «Vis de vara». Devenita in timp un festival al intregii familii Concordia, intalnirea a adus impreuna copii si tineri asistati in prezent de organizatie.

Tineri care au crescut aici si care acum au propriile lor familii, dar si educatori, prieteni apropiati si colaboratori, impreuna cu familiile lor.

«Vis de vara» este un moment important in viata copiilor asistati de catre organizatie, in care acestia isi intaresc increderea ca fac parte dintr-o comunitate careia ii pasa si care se dedica pentru protejarea si sprijinirea lor. Totodata, este un prilej pentru Organizatia Umanitara Concordia de a face cunoscute proiectele realizate peste an si de a prezenta prietenilor si colaboratorilor, planurile de viitor.

Evenimentul din acest an a gravitat in jurul motto-ului «Incepe sa daruiesti». Atelierele si jocurile pregatite de educatori, impreuna cu tinerii si copiii nostri, au fost concepute in spiritul transmiterii acestui mesaj. Astfel, cei prezenti au invatat sa fie creativi, sa gateasca, sa cante, sa construiasca, sa recicleze, sa se joace, sa daruiasca. De asemenea, evenimentul a fost presarat cu momente speciale si spectacole pregatite de catre copiii si tinerii din Organizatie. Festivalul s-a incheiat la lumina focului de tabara, unde cei prezenti si-au luat ramas bun cu promisiunea revederii.

Telul Organizatiei Umanitare Concordia este ajutorarea copiilor defavorizati, reintegrarea sociala si familiala a cat mai multor copii si tineri provenind din strada sau din familii destramate si prevenirea abandonului familial.

Un reper definitoriu pentru activitatea desfasurata de CONCORDIA in Romania este Centrul Social «Sf. Lazar», deschis in decembrie 2002, prin reabilitarea cladirii scolii generale din Blvd. Apicultorilor, sector 1, Bucuresti. Terenul si imobilul au fost primite spre folosinta, pe o perioada de 10 ani, printr-un protocol de colaborare incheiat cu Consiliul Local al Primariei Sectorului 1. Pana in momentul de fata, Concordia a investit aici peste 800.000 de euro pentru renovarea scolii si constructia unei sali de sport si de asemenea, au fost efectuate cheltuieli curente de aproximativ 1.000.000 Euro in ultimii opt ani. Centrul social «Sf. Lazar» poate gazdui permanent 80 de copii si tineri ai strazii si este tranzitat in medie de 200 de copii si tineri, lunar.

Organizatia face demersuri pentru prelungirea protocolului de colaborare cu Consiliul Local al Primariei Sectorului 1, care expira in 2012. Scopul este acela de a asigura continuitatea serviciilor sociale desfasurate in prezent, de a nu fi nevoiti sa lasam tinerii sa se reintoarca in strada si de a le oferi posibilitatea integrarii sociale, asa cum am facut-o si pana acum. Desi raspunsul la aceasta solicitare a noastra de prelungire a protocolului a fost unul negativ in prima faza, depunem eforturi pentru a convinge Consiliul Local al Primariei Sectorului 1 de necesitatea acoperirii acestei nevoi sociale. Noi consideram ca, pe langa asistarea acestor tineri, reprezentam un partener viabil pentru autoritatile locale, prin asumarea tuturor acestor cheltuieli cu tinerii si copiii pe care ii asistam.

CONCORDIA ofera copiilor adapost, protectie, sprijin si in special educatia de care au nevoie pentru a deveni oameni sanatosi fizic, psihic si moral, capabili sa reuseasca sa se descurce singuri in viata.

«Concordia. Cine salveaza o viata salveaza intreaga lume.»

Organizatia Umanitara Concordia
Dr. Regimentului 20D
RO-013887 Bucuresti
T +40 31 1076981
F +40 31 1076982
http://www.concordia.or.at/
romania@concordia.or.atfeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou