Spune STOP emotiilor negative!

Drumul spre centru

Spune STOP emotiilor negative!

Fie ca dorim sau nu, aparitia conflictelor in relatiile interpersonale este inevitabila. Nici casniciile cele mai sudate nu sunt scutite de neintelegeri periodice, de amploare mai mica sau mai mare.

Nu conflictul in sine este rau, ci gestionarea sa gresita. Orice jignire poate reprezenta un stimul pentru o riposta jignitoare, care genereaza, la randul ei, o replica si mai usturatoare si asa mai departe, conflictul amplificandu-se in loc sa se atenueze.

Specialistii spun ca multe boli ar fi evitate daca ne-am controla emotiile negative, intre acestea si starea noastra de sanatate existand o stransa legatura.

1. Supararile tulbura digestia

Pentru a evita imbolnavirea, este bine sa nu ne suparam foarte des. Iar atunci cand astfel de momente nu pot fi evitate, poti repeta in gand fraze precum: “Situatia de fata este trecatoare”.

De asemenea, nutritionistii ne atrag atentia ca nu trebuie sa ne asezam la masa atunci cand suntem nervosi sau dupa ce ne-am certat cu cineva. In caz contrar, digestia se va face mai greu, iar la nivelul stomacului vor aparea arsuri.

2. Neincrederea da nopti albe

Exista cazuri in care insomnia nu survine pe fondul oboselii sau al consumului de substante excitante pentru creier, precum cafeaua, asa cum suntem tentati sa credem. La baza aparitiei noptilor albe pot sta chiar propriile noastre sentimente. Astfel, persoanele care nu au incredere in ele si in general sunt nemultumite de viata pe care o au pot avea des insomnii. De asemenea, insomniile afecteaza si persoanele care se culpabilizeaza din orice si au idei obsesive.

3. Mania imbolnaveste inima in timp

Atunci cand ne enervam chiar si pentru o perioada scurta de timp, starea de sanatate ne poate fi serios afectata. Oamenii de stiinta americani au observat ca persoanele care au frecvent stari de manie sunt de trei ori mai predispuse la aparitia unui infarct sau a unui atac cerebral.

Sentimentul de manie se instaleaza involuntar si, prin urmare, este foarte greu de anticipat. Este bine sa evitam certurile cu cei din jur si sa prevenim astfel aparitia momentelor de furie. De asemenea, s-a mai observat ca bolile cardiovasculare apar si pe fondul reprimarii sentimentelor.

Cum sa scapi de gandurile si emotiile negative?

Cand te incearca gandurile negative, fa liniste in mintea ta! Porunceste-le sa taca si redu-le la tacere! Fa apel la minte, la logica, ca sa alungi simtirile negative. Daca vrei sa-ti controlezi emotiile, atentia ta trebuie sa se indrepte asupra gandurilor care le-a generat. Cu cat devii mai constient de gandurile si emotiile tale negative, cu atat mai mult te apropii de eliminarea lor. Din interior catre exterior, putem crea viata pe care ne-o dorim. Trebuie doar sa nu lasam exteriorul (atunci cand este negativ la randul sau) sa se reflecte negativ in interiorul nostru.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou