Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Drumul spre centru

Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Campania “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” se va derula in perioada 2 septembrie – 30 noiembrie 2009 si are ca obiectiv contributia la dotarea clinicii de la Spitalul “Marie Curie” si informarea parintilor, a medicilor si a specialistilor, pentru depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale.

Site-ul www.sansalaviata.ro vine in sprijinul parintilor cu informatii despre malformatiile cardiace la copii si modalitatile prin care pot fi corectate.

Campania “sansa la viata, sansa la noi amintiri” se bucura de sprijinul Ministerului Sanatatii care finanteaza, de asemenea, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “M. S. Curie” cu suma de 2.796.000 lei, pentru achizitionarea de aparatura medicala.

Pana la 1 octombrie, Ministerul va aproba structura departamentului nou creat in cadrul spitalului, in vederea asigurarii personalului medical calificat in cadrul sectiei de cardio-chirurgie pediatrica, prin redistribuire si/sau prin angajare conform prevederilor legale in vigoare.

„Campania „sansa la viata, sansa la noi amintiri” are drept scop cresterea numarului de copii operati, prin depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale si prin efectuarea interventiilor la momentul optim.

Acest lucru se va realiza printr-o campanie de informare a parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, precum si prin sprijinirea infiintarii unei sectii de chirurgie cardio-vasculara pediatrica in cadrul Spitalului “M.S. Curie”, prin intermediul unui parteneriat tripartit intre Procter&Gamble, spital si Ministerul Sanatatii.

Pentru ca demersurile de amenajare a blocului operator sa inceapa cat mai repede, Procter & Gamble a donat deja Spitalului “M.S. Curie” suma de 600 000 RON. Speram ca valoarea totala a donatiei, la sfarsitul campaniei, sa fie de minim 1,2 milioane de RON, similara donatiei de anul trecut de la Targu-Mures”, a declarat Olivia Ciubotariu, Specialist Relatii Externe la P&G.  

In Romania exista o singura clinica specializata in chirurgie cardio-vasculara pediatrica: Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures (IBCvT). Institutul ar trebui sa faca fata celor 900 de copii care trebuie operati in primul an de viata, dintre cei 1000-1200 care se nasc anual cu malformatii cardio-vasculare grave. Din pacate, capacitatile existente permit operarea in tara, in fiecare an, a doar aproximativ 300 de copii.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou