Cu ochii pe tine

Drumul spre centru

Cu ochii pe tine

Cand vine vorba de vanitate, nimeni nu stie precis ce-i aia. Aaa, chestia de care sufera X-uleasca si majoritatea persoanelor care nu ne plac? Exact acea trasatura care ne tine lipite de oglinzi, geamuri si alte suprafete reflectoare, in speranta ca ne vor returna o imagine pe care uneori o visam, alteori o avem deja.

Dar stii si tu deja ca intre cum suntem si cum ne vedem se intinde de multe ori o prapastie adanca.

In fiecare joi am adus vorba despre efectul imaginii asupra noastra si a celorlalti, despre vanitate si ramificatiile ei, despre dezechilibrele emotionale corelate cu cele de dieta, care ameninta un stil de viata sanatos. Interesul pentru sanatate paleste in fata nefericirii de a nu avea silueta perfecta. Am pus feminitatea pe cantar si am dezbatut pe marginea ideii de slabiciune corporala, a obsesiei pentru o anumita infatisare, a prejudiciilor pe care ni le aducem dintr-o disperare fara precedent pentru a deveni fapturi ale iluziei. Excesele si lipsuri, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic se manifesta preponderent la genul feminin dar – tot mai pregnant, si la cel masculin.


Vanitatea si seductia
vizuala nu se mai asociaza automat cu notiunea de femininitate, iar granitele intre normalitate si devianta se subtiaza si se remodeleaza.

Femeile si barbatii momentului au in comun goana dupa tinerete vesnica si frumusete imobila, paruiala pe haine si posete de firma, etichetarea morala pe premise vestimentare si altele asemenea. Sper ca a fost pentru voi un demers util, un exercitiu de confruntare cu prejudecati mai mult sau mai putin fatale. Spun asta pentru ca din prejudecata se nasc suferintele corporale si cele mentale si zau ca nu stiu pe care sa le declar mai grave. Intr-un anumit grad fiecare dintre noi se poate lauda cu o lista de prejudecati, chiar daca nu le prea facem inventarul. Mai usor se vede paiul din ochiul vecinei…

Si daca am tot dezbatut problema imaginii de sine si a imaginii reflectate in ochiul publicului, nu puteam omite atitudinile fata de cum arata hainele noastre (in spatiul real cat si in cel virtual, ce mode urmam si carora le cadem victime, precum “Cenusareasa Made in China ”. Mode vestimentare si nu in ultimul rand, mode atitudinale. Acele retete care prescriu nu doar cum sa arati, dar si cu ce gesturi, persoane, conjuncturi sa iti accesorizezi hainele. Sper din toata inima ca am contribuit si eu cu cateva reflectii utile la demolarea miturilor care incearca sa ne transforme chiar pe noi in niste accesorii asortate marketingului. Promit ca nu ma opresc aici.

Din pacate, imaginea este mai mult o iluzie decat o oglinda a personalitatii. Pana la urmatoarea noastra intalnire, revin cu indemnul de la debut. Cultiva-ti trupul si mintea deopotriva, da-le tot ce iti cer si cere-le tot ce-ti pot da.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou