Avem viata in sange!

Drumul spre centru

Avem viata in sange!

In Romania, bolile grave ale sangelui inseamna o lupta nedreapta cu destinul. Bolnavii cauta ajutor in marea lor majoritate in strainatate, desi acolo transplantul salvator ii costa triplu fata de cat ar putea sa coste in Romania.

Daca autoritatile medicale ar infiinta Registrul National de Donatori Neinruditi, bolnavii ar putea primi grefe de la donatorii din Romania sau din numeroasele tari inscrise in Registrul International. Transplantul s-ar putea face in tara, rapid si cu costuri mult mai mici.

Stirile ProTv pledeaza pentru realizarea, in cel mai scurt timp a Registrului, un program medical care pentru sute de copii si adulti romani bolnavi de leucemie, talasemie si boala Hodgkin ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte.

Romania necesita crearea Registrului de Donatori Neinruditi! Pentru aceasta, toti cei care ar fi dispusi sa doneze trebuie sa stie ca procedura este asemanatoare cu cea a donarii de sange.

In randul oamenilor care ar vrea sa doneze exista inca teama ca li se va extrage maduva osoasa, insa medicii spun ca in ultimii ani s-a renuntat la aceasta procedura.

3/4 dintre bolnavii de leucemie care nu au donator sunt condamnati la moarte!

10.000 de oameni au fost salvati, in intreaga lume, prin generozitatea donatorilor onorifici, inscrisi in Registrul International.

O institutie unde Romania nu are acces, deoarece autoritatile de la noi ignora de ani de zile suferinta bolnavilor, care depind de un transplant medular.

In Romania, trei sferturi dintre pacientii cu recomandare de transplant medular sunt condamnati la moarte, pentru ca nu au un donator in familie.

In alte tari supravietuiesc, gratie strainilor inscrisi in registrele internationale. Pana cand nu facem ceva, ca sa avem si noi un astfel de registru, toti cei care sufera de cancerul sangelui vor fi obligati sa-si caute salvarea in alte parti. Iar o singura interventie costa peste 150.000 de euro.

Ce putem face?

Pasul 1

Ca sa se inscrie in Registru, donatorii trebuie sa faca o simpla analiza de sange. Proba va fi analizata din toate punctele de vedere, iar rezultatul (daca potentialul donator este apt pentru a dona) va fi aflat in doua-trei zile. Daca este sanatos si deci apt sa devina donator este inscris intr-o baza de date, adica in Registrul Donatorilor Onorifici.

Numai in cazul in care donatorul este compatibil 100% cu bolnavul, acesta va fi solicitat sa doneze celule stem.

 



Tag-uri:

feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou