Arata-i ca iti pasa!

Drumul spre centru

Arata-i ca iti pasa!

Relatiile bune sunt esentiale pentru fericirea si sanatatea noastra emotionala. Ele au, de asemenea, un efect pozitiv asupra sanatatii noastre fizice. Mentinerea unor relatii sanatoase, nu este usoara, dar se poate face cu putin efort.

Arata ca iti pasa! Cand celuilat ii pasa si simti dragoste si afectiune intregul organism se bucura de sanatate.

Degeaba esti iubita daca nu simti si nu stii ca esti iubita. Degeaba esti apreciata daca nu ti se arata apreciere. Pentru femei, cuvintele si gesturile sunt importante.

Se pare ca, barbatii isi gasesc mai greu cuvintele. Specialistii pun asta pe seama faptului ca mai rar barbatii pot face fata unor confruntari de ordin interior si poate tocmai de aceea au reactii intarziate in exterior.

Nu e greu de observat ca de multe ori barbatii se inchid in sine si nu stiu sa arate ceea ce simt. Tacerea barbatului creeaza suferinta in sufletul femeii. Aceasta suferinta sufleteasca de multe ori are urmari si in plan fizic.

Dragii nostri, daca va pasa, aratati ca va pasa! Nu va ascundeti emotiile! Atitudinea voastra tacuta ne creeaza frustrari si durere sufleteasca!

Cu toate ca suntem experte in descifrarea limbajului non-verbal, tot avem nevoie de confirmari. Gesturile, mimica si privirea sunt intotdeauna importante pentru ca o femeie sa inteleaga semnalele trimise de o alta persoana, insa nu sunt suficiente.

De ce nu stiu barbatii sa arate ce simt?

Iata cateva idei despre barbati si sentimentele lor, desprinse din cartea lui Gerard Leleu, “Barbatul de azi explicat femeilor”.

1. Majoritatea barbatilor sunt tare sentimentali. Vedeti cat de afectati pot fi, chiar distrusi dupa o ruptura afectiva, si pentru o perioada lunga de timp. A sugera ca este vorba despre o manifestare a unei nevroze de abandon care i-ar face sa regreseze spre dureri infantile, nu rapeste nimic din profunzimea sentimentelor pe care le au. Adevarul este ca barbatii isi ascund emotiile si isi interzic sa-si exprime sentimentele.

Ne aflam in fata efectelor negative ale civilizatiilor patriarhale care-l obliga pe barbat sa se arate insensibil. A simti emotii si sentimente, a le spune, a le impartasi inseamna a risca sa fii luat drept o fiinta slaba si vulnerabila, intr-un cuvant lipsita de virilitate.

2. Destinat sa comande, sa faca ordine, sa plece la razboi, chiar sa ucida, barbatul nu poate fi sentimental. Si intr-adevar din cauza ca si-au sufocat sensibilitatea de-a lungul mileniilor, se poate ca unii sa fi devenit genetic insensibili. Cu atat mai mult cu cat, in copilarie, barbatul nu a cunoscut dialogul intim si afectuos cu tatal. Aceasta nu-i vorbeste decat despre rezultate scolare si sportive, pe care le pretinde din ce in ce mai bune: “Nu sufletesti, doar trofee!”, astfel ii era discursul.

3. Totusi, barbatii sunt sensibili si sentimentali, dar isi ascund sentimentalismul pentru a se proteja de ceilalti si in mod esential de femeie. Sa admitem ca se indragosteste si-si declara sentimentele, atunci risca sa fie respins de cea pe care o iubeste, ceea ce este nu numai o suferinta, ci si o infrangere. Si apoi, a fi foarte indragostit si a marturisi acest lucru, l-ar pune intr-o situatie de inferioritate fata de femeie.

4. Barbatul este mult mai vulnerabil decat lasa sa se creada atitudinea lui de dominator. Fara indoiala, el ia aceasta aparenta dominatoare pentru a ascunde ceea ce este el in strafundurile sufletului.

Nu te mai ascunde! Spune ceea ce simti! Nu suntem cititoare de ganduri asa ca, daca iti pasa arata-ne asta!feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou