Fa tot ce poti impotriva cancerului de col uterin!

Drumul spre centru

Fa tot ce poti impotriva cancerului de col uterin!

Daca esti femeie, este important sa te informezi despre virusul papiloma uman (HPV-human papiloma virus ), un virus care poate cauza cancer de col uterin, condiloame genitale si alte afectiuni. De aceea ai la dispozitie www.totcepot.ro, site-ul care te ajuta sa afli mai multe despre aceasta teribila maladie.

Protejarea impotriva virusului HPV

Testele Babes-Papanicolaou pot contribui la salvarea vietii

Un frotiu din secretiile de la nivelului colului uterin, cunoscut si sub numele de test Babes-Papanicolaou sau frotiu Babes-Papanicolaou, face parte din examenul ginecologic si ajuta la detectarea celulelor anormale din epiteliului colului uterin inainte ca acestea sa se poata transforma in precancere sau cancer de col uterin. Detectarea precoce a virusului HPV este esentiala pentru prevenirea cancerului de col uterin, iar testele Babes¬Papanicolaou reprezinta cea mai eficienta cale pentru aceasta.

Conform American Cancer Society, o femeie trebuie sa faca un test Babes-Papanicolaou la trei ani dupa inceperea vietii sexuale sau la varsta de 21 de ani, in functie de care intervine mai intai. Apoi, testul Babes-Papanicolaou trebuie sa faca parte din examenul ginecologic anual.

Importanta vaccinarii contra HPV

Acum exista un singur vaccin impotriva HPV, care protejeaza impotriva a 4 tipuri de HPV, incluzand tipurile care determina 70% din cazurile de cancer de col uterin, si 2 alte tipuri care determina 90% din cazurile de condiloame genitale

Cine trebuie vaccinat pentru HPV?

Vaccinul HPV este destinat fetelor si femeilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 de ani. Vaccinarea este recomandata pentru fete cu varsta cat mai apropiata de varsta de 9 ani pentru ca vaccinul functioneaza cand este administrat inainte de a intra in contact cu tipurile 6, 11, 16 si 18 de HPV.

Puteti beneficia de vaccinul HPV chiar daca sunteti activa sexual. Acest lucru se datoreaza faptului ca, desi ati fost expusa la HPV, este putin probabil sa fi fost expusa la toate tipurile de virus acoperite de vaccinurile pentru cancer de col uterin. Aceasta inseamna ca vaccinul HPV va poate proteja totusi impotriva tipurilor de HPV la care nu ati fost inca expusa.

Discutati cu medicul dvs. despre vaccinarea HPV.

Pentru mai multe informatii acceseaza www.totcepot.ro .Tag-uri: ,

feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou