7 sfaturi pentru imbunatatirea dispozitiei

Drumul spre centru

7 sfaturi pentru imbunatatirea dispozitiei

Starea de spirit este determinata de reactiile chimice interne; creierul este responsabil de eliberarea unui numar mare de hormoni si chimicale care cauzeaza reactia organismului ca raspuns la stimulii externi. Aceste modificari nu pot fi controlate sau evitate.

1. Distragerea atentiei

Uneori, starea de indispozitie se instaleaza fara un motiv bine definit. O posibila cauza poate fi lipsa unei activitati productive.

In aceasta situatie, se recomanda focusarea pe o actiune simpla, cu rezultate vizibile, precum spalarea masinii, curatenia in casa… Scopul este de a obtine o senzatie de multumire fata de sine si imbunatatirea starii de spirit.

2. Schimbarea posturii corpului

Conform specialistilor, o postura corecta a corpului nu afecteaza doar structura acestuia ci si psihicul.

Persoanele vesele si energice pasesc cu pasi mari, merg mai repede si mentin dreapta pozitia corpului, emanand energie. In contrast, persoanele pesimiste, nefericite, au tendinta de a face pasi mici, de a merge lent si aplecat, parand lipsiti de viata si fara energie.

Adoptarea unei pozitii energice, drepte, ferme, ajuta la imbunatatirea starii psihice.

3. Cateva minute de liniste in prezenta unei cani de ceai

15 minute de liniste petrecute in “prezenta propriei persoane” pot avea mare importanta in schimbarea dispozitiei.

4. Gasirea unui stimul care sa garanteze buna-dispozitie

Intalnirea cu un prieten cu o fire vesela si optimista, vizionarea unui film de comedie, rasfoirea unui album cu poze, toate acestea pot contribui la imbunatatirea starii de spirit.

Zambetul este cea mai buna metoda de a depasi o perioada de indispozitie.

5. Evitarea persoanelor pesimiste – “vampirii emotionali”

Vampirii emotionali definesc acele persoane negativiste care au tendinta de a influenta negativ, de a critica in permanenta, de a sabota, de a seca de energie toti indivizii cu care au contact.

Fericirea si optimismul depind in mare masura si de persoanele din mediul apropia (familie, prieteni apropiati). In general, persoanele negativiste au tendinta de a se alatura grupurilor cu aceeasi stare de spirit, fata de care se simt mai liberi in expunerea problemelor si exagerarea acestora; pentru depasirea unei persioade nefericite, se recomanda insa evitarea persoanelor cu aceeasi stare de spirit si optarea pentru firi vesele, optimiste.

6. Fii vesela

Cercetarile in domeniu au aratat ca rasul este un stimulent pentru imbunatatirea starii generale de spirit si nu doar un efect al acesteia. Rasul elibereaza endorfinele – “substantele fericirii”! – si te ajuta sa iti depasesti blocajele psihologice. Razand, vei reinvata sa te joci si sa interactionezi mai firesc si mai creativ cu cei din jur.

7. Retraieste amintirile placute

Cand te simti trista sau lipsita de motivatie si de incredere in tine, ia albumul foto si priveste imaginile in care erai mai fericita. Incearca sa retraiesti acele momente si sa regasesti starea de spirit de atunci. Unii cercetatori au demonstrat ca fotografiile “fericite” iti pot imbunatati dispozitia cu 22% mai mult decat consumarea unui pahar cu vin.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou