6 valori obligatorii ale unei relatii

Drumul spre centru

6 valori obligatorii ale unei relatii

Valorile sunt diferite de la individ la individ, desigur. Reprezinta modul prin care decidem sa luam in considerare viata, principiile unui contract pe care am hotarat sa il incheiem pentru a inainta in viata de cuplu.

Ele rezulta din educatia pe care am primit-o, din structura personalitatii noastre, din mediul cultural si social in care traim. Relative si particulare, ele sunt arareori identice la doua fiinte. E insa adevarat ca, da­ca sunt radical opuse, cuplul nu va putea merge prea departe.

Urmatoarele valori sunt importante nu doar pentru viata de cuplu, dar si pentru relatiile sociale in general:

1. Onestitate

Integritatea si onestitatea sunt fundamentale pentru o relatie de succes, fiind o baza pentru toate celelalte valori. Insa ce inseamna sa fii onest – doar sa-ti recunosti greselile in fata partenerului? De fapt aceasta valoare este mult mai profunda si inseamna totodata sa recunosti fata de tine insuti ca ai gresit si ca nu esti perfect, apoi sa faci un efort efectiv pentru a fi o persoana mai buna si a nu face aceeasi greseala inca o data. Terbuie sa faci aceste lucruri din inima!

2. Egalitate

De multe ori o relatie se incheie deoarece unul dintre cei doi crede ca partenerul nu il/o trateaza cu egalitate. Sotii cred ca responsabilitatea cresterii copiilor apartine nevestei, iar ea crede ca este datoria barbatului sa aduca banii in casa, si exemplele pot continua. Impartirea tuturor sarcinilor in mod egal intr-o casnicie este o “regula” de baza a oricarei relatii armonioase.

3. Angajament

Devotamentul fata de partener este o valoare de baza in orice relatie. Pana la urma, daca nu esti loial, de ce iti pierzi timpul intr-o relatie fara viitor?

4. Respect

Este vorba despre o valoare fundamentala in oricare tip de relatie. Atunci cand nu respecti pe cineva, nu-i vezi nici calitatile si, in plus, nici tu nu meriti respect din partea sa. Aceasta valoare imbraca doua aspecte: respectul de sine si respectul pentru celalalt. Comportamentul in cadrul familiei, la locul de munca si in societate trebuie sa tinda spre castigarea respectului de sine, iar aceasta valoare trebuie sa duca la incercarea permanenta de a fi mai bun.

5. Intelegere

Este important sa avem intelegere pentru comportamentul celuilalt si sa vedem motivele din spatele acestui comportament, mai degraba decat felul in care ne afecteaza sau supara. Intelegerea sau iertarea, precum si renuntarea la ranchiuna, reprezinta baza unei vieti linistite.

6. Disciplina

Viata de zi cu zi cuprinde indatoriri si responsabilitati fata de parinti, partener, sau sefi la locul de munca. Disciplina reprezinta respectarea normelor de conduita ideale si este singura cale de a orienta cu eficienta acest efort de a face fata tuturor responsabilitatilor.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou