4 pasi pentru a-ti creste optimismul

Drumul spre centru

4 pasi pentru a-ti creste optimismul

Gandirea pozitiva este mai mult decat un trend. In ultimii ani, se vorbeste tot mai mult despre gandirea pozitiva, puterea gandului, forta de atractie a gandurilor. Cei care au inteles ca a gandi pozitiv reprezinta un mod de viata, au observat cata forta au gandurile pe care le emit, iar viata lor s-a schimbat in bine.

Shaun Achor, psiholog si absolvent al Universitatii Harvard si-a concentrat atentia asupra psihologiei pozitive si a intocmit o lista cu cateva sfaturi simple.

1. Trimite un email de apreciere

Atunci cand iti deschizi casuta de e-mail, “rupe” doua minute din timpul tau si trimite un e-mail la cineva din reteaua ta sociala (membru de familie, prieten, profesor, antrenor, coleg de munca) in care sa ii lauzi o reusita sau pur si simplu sa ii multumesti.

Studiile de la Harvard arata ca acest lucru este atat de puternic incat exista o corelatie intre fericire si conexiune sociala de 0.7, in mod semnificativ mai mare decat cea dintre fumat si cancer. Conexiunea sociala poate fi la fel de predictiva a longevitatii tale ca si presiunea arteriala mare, obezitatea sau fumatul.

2. Zambetul este contagios

In urma unui studiu care a implicat 11.000 de angajati ai unui spital pe o perioada de sase luni s-a descoperit ca zambetul, contactul vizual si un simplu salut la o distanta de cel mult 3 metri de o alta persoana poate creste satisfactia pacientului, a doctorului si probabilitatea de recomandare a spitalului.

Acest lucru se datoreaza modului in care functioneaza neuronii in organismul nostru: se lumineaza la primirea unui gest prietenos din partea altcuiva, un gest de dragoste si fericire si transmit creierului nostru sa zambim atunci cand cineva ne zambeste si sa raspandim bucurie peste tot.

3. Ofera multumiri

Gandeste-te la trei lucruri pentru care esti recunoscator inainte sa adormi, timp de 21 de zile. La sfarsitul unui studiu realizat in aceste conditii s-a descoperit ca participantii erau in mod semnificativ mai optimisti si ca aceasta schimbare nu era temporara, deoarece gandirea pozitiva a durat si sase luni mai tarziu.

Un efect suplimentar: cresterea optimismului poate imbunatati energia ta productiva cu pana la 31%!

4. Mediteaza

Acorda zece minute in fiecare zi controlului respiratiei tale. Acest exercitiu iti antreneaza creierul sa faca un singur lucru deodata.

Cercetarea sugereaza ca un creier multifunctional adoarme mult mai greu seara, este mult mai stresat si are un nivel al energiei mult mai redus. Daca acorzi timp relaxarii, creierul are o sansa de a anula efectele negative ale incercarii de a gestiona totul deodata.

Este extrem de important in ce “sol” ne ancoram radacinile atitudinilor, alegerilor, comportamentelor si ale gesturilor noastre. Sa stam putin si sa reflectam. Fericirea nu inseamna ca totul iti merge bine, ci ca nu te pierzi pe tine insati cand lucrurile merg prost, ca mereu stii drumul spre tine insati! Inconjura-te de iubire si fericirea va fi a ta!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou