3 secrete ale sincronizarii sexuale

Drumul spre centru

3 secrete ale sincronizarii sexuale

Psihoterapeutul Barry McCarthy, profesor de psihologie la Universitatea Americana din Washington, D.C. sustine ca toate cuplurile au momente in care doar unul este interesat de sex.

“In realitate, in randul cuplurilor cu o casnicie fericite, doar 50% dintre experientele sexuale au loc atunci cand ambii parteneri sunt excitati”, spune McCarthy. In cazul a jumatate dintre experientele sexuale, unul dintre parteneri trebuie sa depuna efort pentru a se sincroniza cu dorinta sexuala a celuilalt.

Daca pentru barbati, erectia este, de cele mai multe ori, singura conditie pentru a fi gata de sex, femeile sunt mai complicate. Sentimentele si starea psihica joaca pentru femei un rol la fel de mare ca si dorinta fizica de a face sex, de aceea poate dura mai mult pana cand mintea si corpul se sincronizeaza.

1. Nu iti ascunde sentimentele

Pentru multe cupluri, recunoasterea faptului ca exista bioritmuri sexuale diferite poate fi un obstacol.

Comunicarea este totusi cea mai buna solutie. Nu exista vinovati pentru aceasta situatie.

Discrepanta intre momentele de dorinta sexuala este o sansa pentru un cuplu de a colabora pentru rezolvarea unei probleme.

In timp ce bioritmul femeilor urmeaza un ciclu lunar, barbatii sunt zilnic dispusi pentru sex! Acest lucru inseamna ca femeile au zilele lor, iar barbatii, orele lor. Mai exact, nivelul de testosteron la barbati atinge nivelul maxim de trei ori pe zi: la 8 dimineata, la 4 dupa-amiaza si la 10 seara. Astfel se explica de ce partenerul tau are chef de sex mai des decat tine. Insa nu este o regula. Sincronizarea sexuala este dificila nu din cauza bioritmurilor celor doi parteneri, ci deoarece ei trec prin anumite situatii care le influenteaza dispozitia sexuala. O perioada foarte stresanta poate fi nasterea unui copil, o boala sau o criza in relatie si atunci unul dintre parteneri are mai putina dispozitie pentru sex.

2. Factorul genetic

Specialistii spun ca genele pe care le-ai mostenit iti influenteaza personalitatea, relatiile interumane si chiar sexualitatea. Daca unul din parintii tai a avut un libido mare sau dimpotriva, sunt sanse ca si tu sa il ai la fel. Cu totii suntem produsul generatiilor precedente, iar atitudinea parintilor in privinta sexului o influenteaza si pe a noastra. In cazul in care ai primit o educatie stricta si ti s-a spus ca sexul este un subiect tabu, potrivit doar pentru procreare, e clar ca o sa ai un bioritm sexual diferit fata de persoanele ai caror parinti discutau deschis despre sex.

3. Testosteronul de dimineata

Multi oameni au chef de sex mai ales atunci cand se trezesc. Barbatii in special, deoarece nivelul testosteronului e cu 30% mai ridicat la 7-8 dimineata, in plus, dispozitia lor sexuala poate fi corelata cu erectia matinala, care asigura o mai buna performanta. Desigur, atunci cand ne trezim, creierul e inca in starea de somn, eliberat de gandurile negative care scad libidoul. Seara, de multe ori pofta de sex e diminuata de oboseala si de stres. Femeile, totusi, nu par sa prefere sexul matinal. Daca iti place mai mult sa faci dragoste seara, specialistii sustin ca ora cea mai buna este 22.00-22.30, deoarece sexul pe timp de noapte, mai ales cand este insotit de orgasm, asigura un somn linistit.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou