3 pasi pentru a nu iubi sufocand

Drumul spre centru

3 pasi pentru a nu iubi sufocand

A iubi inseamna a-i dori binele celuilalt, cum ar putea fi altfel? Sa fim fericiti impreuna, sa simtim bucurie si placere, sa dorim o legatura complice si intima… Nu exista iubire fata de celalalt pe termen lung fara a-i acorda zilnic atentie.

Iata cateva cai de urmat pentru a pastra distanta necesara si a nu-l sufoca pe celalalt:

1. Ai grija la motivatiile ascunse!

Psihanaliza, prin explorarea inconstientului nostru, ne confrunta cu fateta ascunsa a sentimentelor noastre: invidie, gelozie, ura…

Dar, nutriti de romantism si dornici de confort afectiv, uitam aceasta parte obscura. Si ii subestimam forta.

Psihanalistul Jean Michel Hirt afirma ca “o buna intentie constienta poate ascunde motivatii mai putin demne de marturisit, precum dorinta de a-l domina pe celalalt, de a-l face dependent de noi. Sau chiar de a-i anula agresivitatea, prin ingrijiri excesive, atentii, cadouri.”

De aceea, este bine sa ne intrebam mereu asupra motivatiilor altruiste, mai ales daca ele sunt prea generoase, prea frecvente, mai ales daca “fac totul pentru tine”, si “tu esti totul pentru mine”.

In grija amoroasa pentru celalalt, frica de pierdere sau de tradare poate fi un motor puternic si o sursa de nenumarate conflicte, uneori de rupturi.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou