3 pasi pentru a indrepta o greseala

Drumul spre centru

3 pasi pentru a indrepta o greseala

Oricine greseste, insa modul in care ne comportam in situatiile delicate determina consecintele acestor greseli si ceea ce se va intampla din momentul in care s-au petrecut faptele.

Care este calea ideala pentru a depasi astfel de momente dificile?

1. Asumarea responsabilitatii

“Este omeneste sa gresim!” – spunem asa pentru ca fiecare dintre noi facem greseli. Si asa este, atata vreme cat ne asumam responsabilitatea pentru ea. Daca doar veti spune “imi pare rau”, fara a regreta cu adevarat sau fara a intentiona sa va schimbati comportamentul, puteti trezi neincredere in cuplu. A spune “Imi pare rau!” si a recunoaste ca ati gresit este un prim pas spre perfectionarea de sine dar si spre o impacare matura cu partenerul; cu aceste cuvinte orice casnicie isi recapata taria de a face fata greselilor si de a le reduce ca numar.

Multi parteneri isi cer scuze, dand vina pe factori externi, fara a-si asuma responsabilitatea directa pentru unele activitati, comportament neplacut pentru celalalt. Numai dupa ce-ti recunosti clar greseala poti sa-ti schimbi comportamentul, redevenind astfel component al unei relatii echilibrate si stabile de cuplu fericit.

2. Scuzele care calmeaza

Uneori, la prima vedere, nu este foarte clar cine e vinovatul principal. De multe ori, ambii parteneri contribuie la aparitia unei probleme. In alte cazuri, vina este impartita in proportii egale si deci e limpede ca amandoi trebuie sa va cereti scuze. Scuzele trebuie cerute chiar si cand ai o participarea minora la efectuarea greselii. In toate aceste situatii nu uitati ca obiectivul urmarit este acela de a va impaca si de a duce in continuare o viata de cuplu armonioasa si fericita.

De cele mai multe ori, scuzele adresate in mod sincer sunt exact ceea ce trebuie pentru ca lucrurile sa fie date uitarii.

3. Invata din greseli

A devenit un cliseu sa spuneam ca “am invatat din greseli” pentru ca, intr-adevar mai mult o spunem decat sa o practicam.

Se pare ca oamenii invata mai bine daca sunt pusi in situatii care cresc posibilitatea de a face greseli. Pentru a demonstra aceasta ipoteza, s-a facut un experiment pe doua grupuri de copii. Unora li s-a cerut sa raspunda corect la anumite intrebari. Majoritatea au raspuns gresit. Apoi li s-a dat raspunsul corect si s-a constatat ca ei au asimilat mai bine informatia decat copiii din al doilea grup, carora li s-a transmis raspunsul corect prin metoda clasica de predare.

Constientizeaza consecintele greselilor tale si incearca sa nu le mai repeti. Daca ai gasit intelegere pentru ceea ce ai facut sau daca greseala comisa te-a facut sa renunti la anumite personane sau avantaje este timpul sa iti realizezi o lista de prioritati care sa te ajute sa nu repeti cele intamplate.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou