Antoniu si Cleopatra

C&C

Antoniu si Cleopatra

“Auzi, iubito, daca ma intorc de pe campul de batalie, ca sa te sarut, voi veni, plin de sange” – doar Shakespeare putea sa intuiasca atat de bine sentimentele unor oameni ca Antoniu si Cleopatra, doi conducatori de imperii a caror relatie a avut doua puncte principale de sprijin: patul si campul de lupta.

In vremurile despre care vorbim, Imperiul Roman se afla la culme, avand printre tinuturile independente, dar platitoare de tribut si regatul Egiptului. Regina de la acea vreme a Egiptului, Cleopatra, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai iscusiti conducatori.

Folosindu-se pentru a-si atinge scopurile inclusiv de farmecele sale feminine, mereu gata de un nou plan in fata esecului, puternica si darza, Cleopatra ramane o figura emblematica, o ipostaza vesnic vie a feminitatii luptatoare.

Initiata in arta carmuirii de Cezar, cu care cele mai multe surse indica si ca ar fi avut o relatie amoroasa, Cleopatra a inceput sa isi faca vise marete. Il vedea pe fiul sau Cezarion – a carui origine paterna este inca un subiect de controversa – conducand imensul imperiu din lacasul Romei.

Cu astfel de ganduri, dar si motivata de intrigile de la propria sa curte, Cleopatra s-a indreptat in anul 46 i.e.n. spre Roma, impreuna cu fiul sau. Dar puterile sale asupra lui Cezar pareau a fi mai puternice la Alexandria decat la Roma. In capitala Imperiului nu i s-a mai acordat aceeasi trecere de care se bucurase in trecut.

Nu peste mult timp, Cezar avea insa sa moara in celebrul asasinat din 44 i.e.n., la idele lui Marte. La putere ajunge Antoniu, un tanar razboinic, urmasul lui Cezar. Se pare ca Cleopatra, jignita de primirea rece a lui Cezar, il remarcase deja pe acest june viteaz. Cert este ca dupa moartea cezarului, relatia ei cu Antoniu a capatat proportii neasteptate.

Cleopatra si Antoniu au trait alaturi impartind patul, luxul, dar si indatoririle fata de popoarele lor. Se sfatuiau impreuna in legatura cu toate aspectele carmuirii, in care Cleopatra era de asemenea experta, instruita fiind de insusi Cezar. Impozitele, diplomatia, armata – erau subiecte in legatura cu care cei doi se consiliau reciproc si in privinta carora isi ofereau sprijin.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou