Valentino se retrage după 45 de ani

Event

Valentino se retrage după 45 de ani

La începutul lunii iunie celebrul designer italian Valentino şi-a anunţat retragerea din câmpul muncii după nici mai mult, nici mai puţin de 45 de ani de activitate! Oricât de mare ar fi pierderea, la Roma au început deja pregătirile pentru faimoasa petrecere de rămas bun a designerului programată pentru weekendul acesta.

Marele eveniment are loc în weekendul 6-8 iulie, când Valentino, în vârstă de 75 de ani şi cu mai bine de patru decenii de muncă la activ, îşi va lua adio în mod oficial de la lumea modei. Cu ocazia petrecerii este aşteptată şi o prezentare a ultimei colecţii a designerului, una special pregătită pentru acest "bun rămas". Show-ul va fi susţinut în faţa a 1000 de prieteni ai creatorului şi este pregătit să aibă loc în Palatul Santo Spirito din Sassia. Printre invitaţi se numără nume mari ale modei şi ale showbiz-ului, printre care prinţesa Caroline a statului Monaco şi Donald Trump.

valentinoEvident, surprizele nu se termină aici – se pare că Valentino va lansa, cu ocazia retragerii sale, un parfum care-i va purta semnătura: Rock ‘n’ Rose Couture. Iar la final, după întreaga prezentare de modă şi după lansarea parfumului, designerul a anunţat un dineu luxos care va avea loc la Villa Borghese.

La conferinţa de presă de la începutul lunii iunie pe care a susţinut-o, creatorul italian a ţinut să mulţumească nu muzei care i-a oferit inspiraţie, nici asistenţilor sau modelelor, ci chiar primarului oraşului Roma! De ce? Pentru că, a declarat artistul, acesta l-a ajutat "să-şi prezinte, de-a lungul carierei, toate colecţiile şi chiar l-a susţinut în demersul său de a promova moda".

Prestigiul designerului a venit în urma colecţiilor unice pe care le-a creat combinând stilul italian cu cel francez şi folosindu-se de elementele ultrafeminine.

Născut în 1932 în Volghera, un orăşel italienes, Valentino a apărut în topul celor mai buni designeri Italian Haute Couture (în 1965) şi a fost distins cu premiul Cavailiere di Gran Croce în 1985 (una dintre cele mai prestigioase distincţii italiene a acelor vremuri). Colecţiile semnate de Valentino în cei 45 de ani de carieră vor putea fi văzute la Muzeul Ara Pacis din Italia, într-o expoziţie fabuloasă programată să aibă loc în perioada 6 iulie – 8 octombrie.

De asemenea, munca de-o viaţă a designerului va fi cuprinsă în paginile cărţii "A Great Italian Story", publicată special cu ocazia retragerii sale, ca un "tribut adus unui creator care a schimbat perspectiva lumii asupra modei", comunică Fashion News Live.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou