Stilul. Clubbing chic

Sesiuni de stil

Stilul. Clubbing chic

De curând am organizat o petrecere la un bar foarte chic din Bucureşti. Le-am transmis invitaţilor mei coordonatele şi dress-code-ul, respectiv ţinuta de clubbing chic. În următorul moment, primesc îndărăt una şi aceeaşi întrebare:”Ce e aia?” Păi…

Atunci mi-am dat seama că pot răspunde pe scurt “ca pentru discotecă” dar, de fapt, am simţit nevoia să revin mai pe larg asupra subiectului.

De când am început să aniversăm diverse evenimente din viaţa noastră “în afara casei”, a apărut şi acest aspect: îmbrăcămintea noastră, încetând de mult să fie doar ceva necesar, practic şi funcţional, trebuie să rezoneze cu locul şi stilul petrecerii. Şi am ajuns astfel la un cuvânt cheie, înţeles atât de aproximativ şi în moduri atât de diferite de majoritatea dintre noi: STILUL.

Cum se face că ne împiedicăm de acest cuvânt peste tot? De la arhitectură, trecând prin modul în care ne îmbrăcăm, la gastronomie… la hair-stilişti… Ce nebunie! Cum să le armonizăm pe toate? Există vreun manual, vreun set de instrucţiuni pentru aşa ceva? Ajutor!

Nu am pretenţia ca acum şi aici să fac o sinteză a sintezelor pe acest subiect. Nu strică însă să aruncam puţină lumină. Să o luăm metodic, pornind de la un exemplu specific. Mă întorc deci, la evenimentul despre care vă povesteam la început: aniversarea unei zile de naştere într-un club.

Cunoscând aşadar, persoana care mă invită, locaţia şi dress-code-ul, am deja suficiente date pentru a-mi crea un stil propriu, în concordanţă cu tema. Sunt sigură că nu voi dansa periniţa şi nici manele în seara cu pricina. E clar, mă pot îmbrăca într-o ţinută lejeră, comodă, fără trene, voaluri sau funde, şi nici nu se pune problema de fracuri sau costume înţepenite. Dar, atenţie! Este seară şi este chic, deci trebuie, totuşi, să evit să cad în banal. Pot deci construi pe baza unei ţinute din blue-jeans, pe care o condimentez însă cu accesorii disco. Bretele de paiete aurii peste o cămaşa neagră sau o şapcă smecheră la o pereche de blugi negri pot categoric să te facă să simţi ca eşti în ton cu locul respectiv.

Ca femeie, ai la dispoziţie o gramadă de variante, de la blugi asortaţi cu un top preţioas şi pălărie trasă peste un ochi, până la fusta mini purtată cu cizme muşchetar. Curaj! Sigur, e uşor să cazi în kitsch dacă nu stăpâneşti toate elementele şi nu reuşeşti să le combini. Ceea ce te poate face să te gândeşti: “În acest caz, mai bine mă menţin într-o zonă de siguranţă şi abordez un stil low-profile, adică mai bine trec neobservat. Am o soluţie mai bună decât varianta ta! De ce să nu te simţi specială în seara asta? Ai alături câteva exemple de ţinute pentru o astfel de ocazie. Încearcă şi vezi în care din ele te regăseşti şi… petrecere faină!

Cum am mai spus însă, stilul nu se rezumă numai la îmbrăcăminte. Vino şi cu o atitudine potrivită, alege muzica pe sprânceană, ai grijă ca luminile să fie bine plasate, meniul să fie adecvat pentru o seară agitată, toate aceste elemente, atât timp cât converg spre coerenţă, oferă imaginea unei petreceri cu stil.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou