Fără falsuri!

Sesiuni de stil

Fără falsuri!

Cronica mondenă de fashion a tuturor revistelor româneşti e plină de comentarii care apostrofează vedetele care poartă cu mândrie de “original” produse “fake”. OK, multe dintre divele mioritice caută falsuri pentru că sunt ieftine şi e sexy iluzia unui obiect care costă aproape cât o maşină. Dar dacă au fost păcălite?

Dacă au crezut că au in mână chiar o geantă de peste 1000 de euro? Şi au plătit banii pentru un produs de lux? Piaţa e plină de astfel de obiecte, vândute chiar de magazine de prestigiu şi e tot mai greu să deosebeşti un "fake" de un "real one". Dilema nu e doar una est-europeană. Revistele de fashion din afară sunt pline de articole care avertizează cumpărătoarele să nu se lase păcălite şi să înveţe să deosebească un obiect de design de unul de…vapor!

1. Atenţie la design

Mai întâi, trebuie să fim foarte informate. Înainte de a decide ce geantă vrem, sigur am văzut-o la un star într-o revistă. Caută produsul şi în alte publicaţii sau online.

Iată câteva site-uri oficiale care îţi vor fi de ajutor:
Vogue www.vogue.com
GUCCI www.gucci.com
LOUIS VUITTON www.louisvuitton.com
PRADA www.prada.com

Uită-te cu atenţie la toate detaliile. Memorează-le ca să fii sigură că ceea ce vrei să cumperi este exact ca fotografia care te-a făcut să visezi. Este o metodă bună pentru a te prinde că ai în faţă un fals.

2. Priveşte bine materialul

Când eşti chiar în faţa produsului, pipăie-l. Priveşte fiecare detaliul al pielii, al imprimeului sau al texturii din care e confecţionat obiectul. Produsele de lux sunt majoritatea "handmade" (lucrate de mână) şi de aceea costă o avere. O geantă "Kelly by Hermes" este făcută de cei mai pricepuţi maeştrii pielari, care sunt obsedaţi de detalii şi nu lasă să le iasă nimic anapoda. Dacă pielea genţii este uşor pătată, prea groasă, rugoasă, cu găuri mici, atunci trebuie să fii suspicioasă.

3. Detaliile contează

E voie să fii obsedată de cele mai mici detalii de design. Priveşte cu atenţie etichetele, fermoarele, sistemul de închidere. Aici poţi "prinde" cel mai usor un fals. O geantă Hermes are un timbru inconfundabil "Hermès Paris", iar o Louis Vuitton o etichetă cu "Louis Vuitton Paris, Made In France".

Într-adevăr, confecţionerii de produse contrafăcute ştiu toate aceste lucruri şi încearcă să se aropie aproape perfect de matriţă. Dar de cele mai multe ori nu reuşesc. Iar un fermoar, o capsă sau o etichetă (cu scris grosier, uşor şters, cu cusături prea evidente şi uşor discrepante) te pot salva de o investiţie proastă.

4. Online

Dacă îţi doreşti un obiect şi nu-l găseşti la Victoriei 46 sau The Place, net-ul e o soluţie. Dar fii atentă! Sunt câteva site-uri care îţi oferă marfă 100% originală:
YOOX www.yoox.com
ELUXURY www.eluxury.com
NET-A-PORTER www.net-a-porter.com

Acestea au înţelegeri cu firmele de lux şi nu primesc nicio reclamaţie. Dacă mergi pe E-bay (www.e-bay.com), atunci cere şi o poză a cutiilor (un detaliu foarte important, în care designerii investesc enorm tocmai pentru a se apăra de piraterie).



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou