Cum sa detectezi un fake

Sesiuni de stil

Cum sa detectezi un fake

Piata fake-urilor a evoluat foarte mult si o sa evolueze in continuare dintr-un singur motiv: le dam apa la moara! Pentru cele dintre voi care sunt de parere ca fake-urile nu trebuie incurajate, sau mai mult, cumparate, am pregatit un ghid de detectare a lor.

Din anul 1982 si pana astazi piata fake-urilor si-a marit "cifra de afaceri" de la 5.5 bilioane de dolari pana la 600 de bilioane de dolari anual!!! Si, in mare parte, cei care contribuie la dezvoltarea acestei piete sunt copiii, care muncesc pana la epuizare in aceste fabrici.

fake
Vanzatorii de fake-uri sunt peste tot: te trag de maneca pe strada sau vin la masa ta cand esti la o cafenea (atat in Romania cat si in afara) si iti soptesc la ureche "Dior? Chanel?", iar daca te lasi convinsa de ei, s-ar putea sa ajungi acasa cu un parfum plin cu apa sau cu un ceas care nu merge mai mult de doua zile.

Se intampla si la case mai mari

Celebrul magazin Wal-Mart vindea in luna iunie a anului 2006 modele fake ale unei genti Fendi. Pretul practicat de ei era de 295$, in timp ce o geanta originala ajungeam la 925$. Wal-Mart a fost dat in judecata de catre Fendi, intrucat ei nu au contactat niciodata firma in vederea unei colaborari si nici nu au verificat daca produsele comercializate erau valabile.

Imi aduc aminte de o intamplare in care era implicat un mare designer si doua perechi de pantofi: una era originala, iar cealalta era o copie fidela, foarte fidela. Domnul designer nu a stiut sa spuna care este fake si care este original, ceea ce ne face sa ne gandim ca piata fake-urilor a evoluat foarte mult.

Iata cum poti sa faci diferenta dintre un fake si un original:

1. Locul

Daca vrei sa nu intampini probleme la achizitionarea unei genti sau perechi de pantofi cel mai bine este sa mergi direct la tinta: fie la reprezentanta brand-ului, boutique-urilor specializate (The Place sau Victoria 46), fie de pe site-urile autorizate (www.netaporter.com este un exemplu foarte bun).

Cea mai mare greseala este sa le cumperi din magazine de calitate indoielnica, de pe strada (nu neaparat din Romania, si in strainatate se intampla acelasi lucru), site-uri neautorizate sau de la nu-stiu-ce-prieten care aduce haine din nu-stiu-ce-tara.

2. Pretul

Oricat de bun ar fi pretul pe care il gasesti intr-un magazin/site, daca este foarte mic in comparatie cu pretul pe care tu deja se presupune ca il cunosti, atunci acest lucru ar trebui sa-ti ridice niste semne de intrebare. Asa ca daca pretul pare sa fie prea mic ca sa fie adevarat… probabil asa este.



Tag-uri: ,

feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou