Noapte alba, cu distinse placeri intelectuale

Coolhunting

foto-2

Duminica seara sala Dalles a gazduit peste 300 de invitati, dornici sa guste distinse placeri intelectuale.

In compania maestrului Vladimir Zamfirescu, elevul preferat al lui Corneliu Baba si semnatarul celor 88 de lucrari din expozitia “Trupul si fiinta”, publicul a luat parte la premiera oficiala a spectacolului “Te iubesc!Te iubesc?”, regizat de Chris Simion si a putut admira, pentru prima data in Romania, o serie limitata de 10 serigrafii dintre cele 250 de serii dupa lucrarile lui Andy Warhol disponibile in lume.

Evenimentul s-a incheiat dupa miezul noptii, pe ritmuri de Tango argentinian, la Cafeneaua de la Dalles – deschisa publicului aseara.

foto-3

Intr-un concept inovativ, cafeneaua a fost realizata cu sprijinul arhitectului roman Daniel Ciocazanu, apreciat in Europa pentru mai multe proiecte arhitecturale realizate de-a lungul timpului.

Cafeneaua include un « Bufet de carte » cu albume de arta, arhitectura si design, si o Biblioteca cu peste 1000 de  titluri, realizata prin donatii particulare si deschisa publicului pentru lectura.

Evenimentul de duminica seara da startul unui calendar special de evenimente care urmeaza a fi gazduite de Sala Dalles:

“¢ Vernisajul expozitie semnate Emilia Niculescu, pictor peisagist (vernisaj 20 iulie)
“¢ Seri de teatru – piese consacrate si teatru de cafenea – saptamanal (peste 200 de locuri in sala si aproape 150 in cafenea)
“¢ Seri de lectura si muzica live
“¢ Seri de tango argentinian
“¢ Editia de toamna a targului Kilipirim si Targul de Craciun

Tot Sala Dalles este locul unde in aceasta toamna va avea loc primul Festival al pantofilor organizat in Romania.

Festivalul va include o istorie a pantofilor, prezentari ale unor colectii particulare (cea mai veche pereche fiind creata in secolul al XVI-lea) si expozitii ale unor designeri tineri din Europa.

EXPOZITIE “žTRUPUL SI FIINTA” – pictura, desen, colaj

VLADIMIR ZAMFIRESCU, elevul preferat al lui Corneliu Baba, absolva in 1966 Institutul de Arta ca sef de promotie. Expune pentru prima data la salonul bienal de la Dalles, iar in 1968 este declarat membru al Uniunii Artistilor Plastici.

In 1980 primeste bursa Academiei Regale a Suediei, iar in 1982 Bursa Statului Italian, decernindu-i-se şi medalia Raffael a Academiei Caravaggio din Roma.

Personalitate artistica de rang european, o picteaza pe Regina Silvia a Suediei, este vizitat la atelierul sau de Regina Margareta a Danemarcei cat si de alte personalitati de marca ale vremii.
In 2003 presedintele Romaniei ii acorda Ordinul National pentru Serviciul Credincios, in grad de Cavaler.

In afara de marele premiu al juriului Uniunii Artistilor Plastici, pictorul a primit numeroase alte premii, diplome si medalii nationale si internationale precum “Premiul Trienalei Internationale” (Sofia) sau “Premiul pentru Arhitectura”.

Vladimir Zamfirescu are tablouri existente in colectii particulare si in renumite muzee de arta din Franta, Anglia, Italia, Germania, Spania, Austria, Elvetia, Olanda, Suedia, Norvegia, Portugalia, Grecia, Rusia, Iran, Turcia, Polonia, S.U.A etc. Tablouri semnate de artist se gasesc in colectii regale si in colectiile unor sefi de stat din Norvegia, Danemarca, Romania, Italia, China, Bulgaria si chiar in birourile Papei de la Vatican.

Expozitia “Trupul si fiinta” este deschisa la Dalles pana pe 15 iulie.

Andy Warhol

Cel mai cunoscut reprezentant al curentului pop-art, Andy Warhol a fost grafician, fotograf  si pictor american. Debuteaza ca grafician in reclame si executa ilustratii pentru jurnalele de moda. Fiind foarte apreciat, ajunge in cercuri inalte si expune in galerii de moda.

Semneaza ciclurile de sticle Coca-Cola si cutiile de supa Campbell’s – produse pure ale culturii populare de masa. La putin timp, artistul adauga in compozitiile sale bancnote, fragmente de benzi desenate si reproduceri ale portretelor stelelor de cinema (Marilyn Monroe fiind unul din cele mai cunoscute). Dupa 1960, Andy Warhol foloseste serigrafia si tiparul fotomecanic.
Operele sale devin ilustrarea civilizatie americane iar la seriile de reproducere executate pe baza unei schite de Warhol lucreaza un grup numeros de asistenti.

Expozitia de la Dalles este deschisa pana pe 20 august, perioada in care iubitorii de arta pot achizitiona lucrari individuale sau colectia completa, pretul acestei fiind de 9900 euro.

“žTE IUBESC! TE IUBESC?” Regia si dramatizarea: CHRIS SIMION

Chris Simion a semnat regia artistica a mai multor spectacole printre care: “žMaitreyi”, “žDragostea dureaza 3 ani”, “žHell”, “žSi caii se impusca, nu-i asa?”, “žScaunele”. Spectacolele ce ii poarta semnatura au reprezentat Romania in numeroase turnee in Franta, India, Egipt, Italia, Vatican, Australia, Coreea de Sud, Portugalia, Iordania.

A absolvit Universitatea de Teatru si Film “I.L.Caragiale” Bucuresti in 1999, sectia Teatrologie, si in 2005 sectia Regie Teatru. Este autoarea a cinci carti de eseuri si a doua romane, cel mai recent fiind “In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine”.

In anul 1999 infiinteaza Compania de Teatru “žDAYA” al carei presedinte onorific este Pascal Bruckner. Anul 2003 ii aduce “žPremiul pentru Regie” la Gala Tinerilor Artisti.
Piesa “žTe iubesc! Te iubesc?” aduce pe scena actorii: Corina Moise, George  Corodeanu, Manuela Harabor.

MILONGA. TANGO ARGENTINIAN SI MUZICA LIVE TANGO.

Milonga inseamna petrecere cu tango. Este intalnirea care transforma tangoul argentinian in evenimentul unde oamenii se cauta, se gasesc si se exprima in pasi de dans. Milonga este o comunitate ce reuneste dansatori din mai multe scoli de tango. Pasii fermi si simpli ai acestora se contopesc intr-o imbratisare foarte apropiata care da fiori privitorilor. “Stramosul” tangoului, milonga este un gen muzical nascut din fuziunea habanerei spaniole si a muzicii candombe de origine africana. Cu timpul, noi instrumente au acompaniat milonga, iar muzica, initial simpla, a capatat o nota mai complexa. Sofisticarea ritmului de baza si trecerea de la o masura 2/4 la una 4/4 a dus la aparitia tangoului. Milongas sunt frecventate de milongueros si milongueras: persoane care reprezinta esenta tangoului si care aseaza in centrul vietii si filosofiei lor dansul. 

Daniel Ciocăzanu s-a nascut în 1967. A facut parte mai intai din Ordinul Arhitecţilor Ile De France Paris si apoi din cel de la Bucureşti. A studiat, înainte, şi la “žIon Mincu”, din Capitala, şi la Ecole d’Architecture Haute Normandie, Rouen, France şi Ecole de Paris Belleville, Paris, France. Ciocazanu se afla in spatele liniilor arhitectonice ale unor imobile precum Consulatul Roman din Paris sau clădiri din Orléans, Amiens, Versailles şi Timişoara. A proiectat Parcul Central din Timişoara, o plaja de 1,5 hectare pe malurile Begai, precum si cateva zone de pe coasta Marii Manecii, în Normandia.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou