De ce oferim cadouri? 6 comportamente frecvente

Mayra recomanda

De ce oferim cadouri? 6 comportamente frecvente

Motivele difera. Poate vrei sa le faci o bucurie celor dragi, sa le arati afectiunea sau crezi ca…asa trebuie. Se intampla sa cumparam daruri din obligatie, din snobism, uitand care este de fapt adevarata semnificatie a daruirii, pierzand din vedere adevaratul spirit al Craciunului. Mai stim de ce facem cadouri sau acest gest s-a golit de continut?

A sti sa oferi mici daruri cu discretie si tact este un semn de noblete sufleteasca. Modul in care dam si primim cadouri se invata. Nu intamplator in Japonia – tara politetii – se fac cursuri speciale pe aceasta tema. Este foarte important cui si cand facem cadouri.

Valoarea darurilor nu se masoara in bani, ci in intentii. Anul acesta, de Craciun, sterge de pe lista cumparaturile care iti dezechilibreaza bugetul pe urmatoarele doua luni!

Particularitatea cadourilor de Craciun este ca acestea se daruiesc reciproc intr-un context in care se incearca actualizarea mitului armoniei. Cadoul devine mai mult ca oricand un limbaj.

Cadoul reusit este cel care satisface nevoia cea mai intima a persoanei care il primeste!

Iata cateva comportamente frecvente atunci cand oferim un cadou:

1. Cel care ofera ceea ce-i lipseste

Fiecare copilarie este marcata de cadouri ratate. Cel pe care l-am sperat atat de mult si care nu a venit niciodata. La varsta adulta, cadourile pe care le primim poarta uneori urma acelor cadouri ratate din copilarie. Cel care le ofera ne doneaza cadoul iubirii nemaipomenite la care a visat.

2. Cel care face cadouri magnifice

Prin generozitatea sa, isi confera o pozitie inalta. Generozitatea mare este uneori un puternic indiciu al dorintei de a domina. Sa ne ferim de iubitul care este un mare domn si ne acopera cu bijuterii. Sa ne ferim, deasemenea, de prietenii care ne invita tot timpul la masa, ne imprumuta bani cu usurinta, ne ajuta in caz de nevoie, chiar daca se sacrifica. Risipa lor poate fi o maniera, insidioasa si inconstienta, de a ne domina si controla.

3. Cel care face cadouri utile

Cadourile utile sunt adeseori cele mai dezamagitoare. Nu numai pentru ca sunt prea practice, lipsite de poezie si de visare, dar mai ales pentru ca poarta cel mai adesea un mesaj nu tocmai delicat. A oferi un pachet de slabit iubitei inseamna a nu fi de acord cu infatisarea sa.

4. Cel care face cadouri care deranjeaza

Cele care ne dau o responsabilitate pe care nu am ales-o. De exemplu: un caine pe care nu ni l-am dorit.

5. Cel care nu ofera niciodata nimic

..sau nu mare lucru. Probabil nu au fost crescuti in ideea ca ar putea sa faca pe plac cuiva si au pastrat o lipsa de incredere in propria generozitate. Decat sa ofere ceva cu riscul de a dezamagi, acestia prefera un obiect banal la un pret mic ori sa se abtina.

6. Cel care se ingrijeste de ambalaj

Dincolo de obiectul oferit, exista atentia cu care il pregatim. O surpriza inseamna a-l onora pe beneficiar cu creativitate si timp. Ceea ce donatorul pune in joc este identitatea sa. Originalitatea cadoului este o modalitate de a-si afirma unicitatea si o pretentie pentru recunostinta.

Mai multe despre arta de a darui puteti afla citind “Eseu despre dar” de Marcel Mauss.

Care este cel mai frumos cadou pe care la-i primit? Dar cel mai urat?



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou